Fra danskernes slægtsgård
Kvickly-02-19-16.jpg
Simon Dyngbo, formand for Kvickly Buddinge, bød biografgæsterne velkommen. Formanden var glad for det flotte fremmøde ved filmpremieren for ”Vi mødes i Brugsen”, for forårssolen havde godt fat uden for. Foto: Kaj Bonne.
100 Gladsaxe-borgere så premieren på ”Vi mødes i Brugsen”

Det startede i Thy for 150 år siden, da sognepræst Hans Chr. Sonne efter engelsk forbillede åbnede Danmarks første brugsforening i Thisted.
COOP festligholder jubilæet med forskellige arrangementer over hele landet. Et af dem var premierefremvisningen af filmen ”Vi mødes i Brugsen”, der er et stykke danmarkshistorie, som vi alle kender på en eller anden måde. Filmen blev vist samtidigt i 70 danske biografer, blandt i andet i Bibliografen i Bagsværd, hvor Kvickly Buddinge bød på film, cirkelkaffe og champagne.
Det gode sommervejr fik en del tilmeldte til at vælge udendørslivet, men alligevel mødte knap 100 Gladsaxe-borgere op til filmforevisningen. Simon Dyngbo, formand for Kvickly Buddinge, bød velkommen og fortalte om Sonnes visioner, der hurtigt forplantede sig over det ganske land.
Lasse Bolander, formand for COOP, talte direkte til alle 70 biografer fra Musikteatret Albertslund: – Vi er 1,6 millioner medlemmer som deler overskuddet. Vi har 40.000 medarbejdere, 1.200 butikker og 650 bestyrelser. I COOP handler det stadig om at udvise ansvarlighed og være nytænkende.
COOP-formanden nævnte en række af de punkter, hvor Brugsen havde været i førertrøjen. Allerede i 1930 tog man dyrevelfærd alvorligt og forhold sig til de ”rugelystne høns”. I dag er det især inden for økologi, at man forsøger at gå forrest. ”Brugsen er som en slægtsgård,” sagde Bolander. Og filmen blev sat i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top