Fuld fart på hele dagen
Idrætsdag-24-22-16.jpg
Idrætsdag med ekstrem meget aktivitet hos 3.092 børn

Der blev løbet, hoppet, kastet, grebet, slået til bolde, sparket til bolde. Der blev gået på stylter, der blev sjippet, hoppet i hinkeruder, spillet stopbold. Der blev kravlet over fornindringer, der blev grint og fældet et par enkelte tårer.
Idrætsdagen for 3.092 elever på klassetrinene 0. til 3. klasse på banerne ved Isbanevej levede i allerhøjeste grad op til ambitionen om ”Gladsaxe i bevægelse”.
Det var 32. gang idrætsdagen blev afviklet, og der sker hele tiden tilretninger.
-Vi har droppet indmarchen. Det tager for lang tid, og børnene mister koncentrationen og keder sig, siger Guy Rubaudo fra Sportsudvalget.
Store elever fra Buddinge Skole fungerede som dommere.
-Det er et led i skolereformen, at de kommer ud af klasseværelserne. De har lært spilleregler, og de får erfaring i at optræde som rollemodeller, der skal træffe afgørelser, siger Guy Rubaudo.
Der var opvarmning og velkomstord fra borgmester Karin Søjberg Holst, og så gik kampene i gang.
Alle skoler havde telte som baser på banen ud mod Gladsaxevej. Derfra kunne lærerne sende de forskellige hold ud til kampe.
3.092 børn og voksne fra skolernes 0.-3. klasser sætter hinanden stævne til et af årets helt store højdepunkter; den årlige fælles idrætsdag, der i år bliver holdt for 32. gang.
Hvert barn har meldt sig til en idrætsgren, som for eksempel stafetløb med forhindringer, atletikdiscipliner, fodbold, høvdingebold, rundbold og softball. Der er også en række frie aktiviteter, hvor eneste krav er en god portion tålmodighed, når man skal stå i kø. Som for eksempel ved den velkendte olympiadeleg og stjernetræf, som de mange tusinde børn, traditionen tro, vil prøve mere end én gang.

Fri aktiviteter på Isbanevej
I år er der også frie aktiviteter på Isbanevej, der bliver lukket for gennemkørsel fra skøjtehallen til Gladsaxevej fra tidlig morgen og hele dagen. Her vil 5. klasse fra Søborg Skole og 6. klasse fra Vadgård Skole have tilrettelagt og afvikle aktiviteter, som de har forberedt i skoletiden op til idrætsdagen. Og de har gjort sig umage, så aktiviteterne bliver gode og sjove for de yngre børn.

Idrætsdag 01 22-16

Idrætsdag 05 22-16

Idrætsdag 10 22-16

Idrætsdag 23 22-16

Idrætsdag 34 22-16
Foto: Kaj Bonne.
Se mange flere fotos http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Fakta om disciplinerne
4-kamp – 33 hold på 2 baner
Rundbold – 40 hold på 6 baner
Fodbold – 153 hold på 13 baner
Softball – 2 hold
Høvdingeboldhold – 145 hold på 13 baner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top