annonce
Grønnemose Skole har styr på sundheden
Styr-på-Sundheden1.jpg
Elleverne skal lære at tage ansvar for deres egen sundhed, og det kan bl.a. ske via en bunke motion. Foto: privat.
To uger bruges på nyt projekt

I uge 20 og 21 er der sjove og lærerige events på skoleskemaet på Grønnemose Skole.
Skolen er nemlig med i projektet Styr på Sundheden og deltager her i forskellige sundhedsevents, der retter opmærksomheden mod bl.a. kost, motion og mental sundhed gennem temaer såsom rettigheder, sundhedsfremme og normer & idealer.
De yngste kan se frem til at få besøg af en bamse, der skal være med i sundhedsundervisningen. De lidt større sætter fokus på kønsroller og mangfoldighed, hvor de tilegner sig viden om kroppen, og hvordan den udvikler og ændrer sig. De ældste klasser skal undersøge forskellige sundhedspolitikker og prøve at skrive skolens egen sundhedspolitik.
– Styr på Sundheden kredser om det brede sundhedsbegreb, hvor det handler om ”at have det godt” både fysisk og mentalt. Det er bevægelse ét blandt flere redskaber til at opnå, og derfor italesætter projektet alt lige fra betydningen af familie og venner til betydningen af at have en sund krop, fortæller Signe Asferg Rasmussen, der er projektleder i Styr på Sundheden.
Styr på Sundheden lægger vægt på, at man skal droppe de løftede pegefingre i sundhedsundervisningen og lade eleverne mærke glæden ved og effekten af et sundt og aktivt liv på egen krop. Kun gennem egne oplevede erfaringer kan eleverne udvikle større bevidsthed om, at de skal lære at tage ansvar for egen sundhed.
Tværfaglighed skal sikresundhedsundervisningen
De forskellige events i Styr på Sundheden er samtidig eksempler på, hvordan skolerne kan arbejde tværfagligt med sundhed gennem forløb, der involverer flere af skolens fag.
– Sundhedsundervisning er et timeløst fag. Det stiller store krav til, at tiden til at arbejde med emnet skal findes gennem tværfaglige samarbejder på skolerne. Derfor har vi lavet materialer til de forskellige events, der skitserer sjove og spændende forløb, hvor man kan kombinere sundhedsundervisningen med andre fag, fortæller Signe Asferg Rasmussen.
Når Grønnemose Skole har en sjov og anderledes sundhedsundervisning i uge 20-21, handler det således både om tværfaglighed og om at lade eleverne mærke, at sundhed handler om meget mere end kost og motion.

Fakta
Skoler over hele landet sætter i uge 20-21 fokus på sundhedsundervisning via Styr på Sundheden.
Projektet er et gratis tilbud til alle landets skoler, og det har til formål at gøre det nemt for lærere og pædagoger at varetage den obligatoriske sundhedsundervisning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top