Kvinder hjælper kvinder
Bydelsmødre-01-22-16.jpg
De 11 bydelsmødre fik overrakt deres diplomer ved en lille højtidelighed i torsdags på rådhuset, hvor der var pæne ord fra borgmesteren. Foto: Kaj Bonne.
Sprogkyndige kvinder i Høje Gladsaxe uddannet som bydelsmødre

11 kvinder i Høje Gladsaxe har gennemført den 16 uger lange uddannelse som bydelsmødre.
Kvinderne er blevet undervist i sundhed, samarbejde, samfund, sprogudvikling, kommunikation, psykologi, politik og samfund.
De 11 kvinder kan noget særligt. Hver kvinde taler to-tre forskellige sprog. Tilsammen behersker de hele ni forskellige sprog foruden dansk.
Kvindernes opgaver bliver at hjælpe andre kvinder med mange forskellige ting. For eksempel at agere tolk, hjælpe med at skabe større netværk for kvinderne og større forståelse for samfundet og den danske kultur.
Borgmesteren overrakte torsdag diplomer og blomster til de 11 kvinder.
– Da I startede på bydelsmødrekurset 21. januar tog I et stort skridt, både for jer selv og for jeres familie og for jeres børn. Den bedste måde at hjælpe sig selv på, er ved at hjælpe andre, siger man. Og det er rigtigt, sagde borgmester Karin Søjberg Holst (A) i sin tale til kvinderne.
– I har nogle særlige styrker med jeres forskelige baggrund hver især, hvad enten den er arabisk, somalisk eller kurdisk. Nu kan I fungere som brobyggere for andre kvinder i boligområdet. For nu er I godt rustet til at rådgive og vejlede andre kvinder, fortsatte borgmester Karin Søjberg Holst.
-Der er behov for de 11 kvinders hjælp mange steder: For eksempel ved forældremøder og arrangementer i børnehuse og skoler. Bydelsmødrene gavner samfundet som helhed, samt kvinderne selv og jeres familier.
Det er helhedsplanen i Høje Gladsaxe, der har sat projektet bydelsmødre i gang.
Projektet i Høje Gladsaxe er en del af det store landsdækkende projekt Bydelsmødrenes Landsorganisation.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top