Løbet samler verden
Gladsaxeløbet-08-22-16.jpg
Sylvia Kiberenge blev interviewet af stævnespeaker Kurt Vang Jensen. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxeløbet en international begivenhed i lille målestok

Der var deltagere fra mindst syv nationer, da Gladsaxeløbet blev afviklet i søndags. Befolkningstallet bare stiger og stiger i Gladsaxe, og mange af de nye indbyggere kommer fra udlandet. Så kan et socialt arrangement som Gladsaxeløbet være et godt sted at møde sine nye naboer.
Kenya var repræsenteret af danskgifte Sylvia Kiberenge, der bor i Høje Gladsaxe.
Hun brugte lige formiddagen til en træningstur på 5 km distancen. Det var en oplevelse at se.
100 meter efter starten var hun 15 meter foran nærmeste konkurrent og hun gennemførte de 5 km på 17,48.
-Jeg studerede ruten i fjor, og jeg kunne konstatere, at den i år var meget bedre, sagde Sylvia Kiberenge, der satser på maratondistancen. Siden Gladsaxe Bladet havde en historie om hende for et par uger siden har hun prøvet at løbe de lidt over 42 km. Det skete i København med tiden 2,43.11.
Men mange andre ydede også flotte indsatser, og det var herligt at se børn, der fik hængt medaljer om halsen, når de kom i mål. Mange af dem var med god grund pavestolte og far og mor så mindst lige så stolte ud over afkommets præstationer. Gode motionsvaner kan ikke grundlægges for tidligt.

Gladsaxeløbet 04 22-16
Han er født til at løbe
William Thøgersen på otte år synes at være født til at løbe. Han er ikke meget større end tobak for en skilling, men som han dog kan flytte sig. Han var hurtigst på de 2 km med tiden 7.35. Det var 70 sekunder hurtigere end nummer to. ”Jeg har tidligere vundet mini-maraton inde i København” kunne William fortælle. Han har dyrket atletik i tre år og er medlem af Sparta. Storesøster Sofia blev nummer to på 5 km.

Gladsaxeløbet 21 22-16

Næste gang er det 100 km

Jan Petersen fra SNIK (Søllerød-Nærum) vandt 10 km i tiden 39.29. På lørdag skal han ud på 100 km, for han samler ind til kampen mod kræft og har fået mange sponsorer til sit lange løb i Ramløse.

Han løb 10 km
Aksel Frimodt-Møller Andersen er god til at løbe 400 meter. Det gør han for tiden i Bagsværd AC. Alligevel valgte han at løbe 10 km i Gladsaxeløbet, hvor han blev nummer 7 i tiden 47.22. ”Jeg har kun gået til atletik i et år”, fortalte Aksel, der går på Grønnemose Skole.
Gladsaxeløbet 14 22-16

Indisk familiedyst
Vedula Kashipati fra Indien har været fire år i Danmark, og han havde taget sønnerne Tejas og Yashas med ud på 5 km konkurrencen. Farmand var hurtigst, så sønnerne må stramme sig an.
Gladsaxeløbet 13 22-16

Familiedag
Familien Stensbo Knudsen og Valgeirsdottir fra Maglegårds Allé gjorde Gladsaxeløbet til en mægtig familiedag. Far Jesper Stensbo Knudsen løb med en dobbeltklapvogn med Anton på to år og August på ét. Ved siden ad løb Mor Heida og snart syv-årige Ester, der går på Grønnemose Skole. – Vi løb med for første gang sidste år, og det var sjovt at være med, så derfor tilmeldte vi os igen, sagde familien efter at have fuldført løbet.
Gladsaxeløbet 10 22-16

En udflugt
Ellen Stokholm Lunn på otte år var hurtigste pige på to kilometeren, og hun kunne derfor stolt vise sin medalje. Ellen bor med mor og far i Frederikssund: – Men vi har gjort det til en tradition at deltage i disse småløb rundt omkring. Vi gør det til en udflugt og samler 12-13 stykker fra familien. Da nogle bor i Gladsaxe, så deltager vi her. Hvert år samles vi også på La Santa Sport på Lanzarote,
fortalte Ellens far Carsten Stokholm Lunn.
Gladsaxeløbet 11 22-16

For at få benene i gang
73-årige Carsten Rentzmann har ikke tidligere været med i Gladsaxeløbet, men da han netop har været igennem en lang hospitalsindlæggelse, syntes han, at der skulle ske noget: – Jeg nøjedes med to kilometer, for jeg havde bare behov for at komme i gang igen. Men jeg kan sagtens forestille mig at løbe med næste år også – og måske løbe lidt mere til daglig.
Gladsaxeløbet 12 22-16
Foto: Kaj Bonne- Se mange flere på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Se alle resultaterne på http://www.events4u.dk/?page=results&eventid=all&q=NhuwzgXtpoa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top