Lysere tider for Gladsaxe HG
GladsaxeHG-02-45-151.jpg
Bestyrelsen i Gladsaxe HG har været igennem et konstruktivt forløb med DHF-konsulent Torben Freij Jensen (yderst th.). Den hårdt prøvede håndboldklub ser nu igen lyst på fremtiden. Foto: Kaj Bonne.
Bestyrelsen i håndboldklubben har fået arbejdsopgaverne og klar til at tage brydetag med fremtiden

Sæsonen 2015-2016 var turbulent for Gladsaxe HG. Sidste år gik næsten hele bestyrelsen, og så skulle der pludselig findes nye folk til posterne. Flere af de nye havde ingen erfaring med at sidde i en håndboldbestyrelse. Heldigvis kunne klubben hente hjælp hos Dansk Håndbold Forbund, der i gang med at få vendt medlemstilbagegangen med et større projekt ”Knæk kurven”.
Gladsaxe HG fik konsulentbistand fra Torben Freij Jensen fra Håndbold Region Øst. Herefter har bestyrelsen og klubben været igennem et forløb, som blev afsluttet for en måned siden. Det gælder ikke blot om at få flere medlemmer. Det handler i lige så høj grad om, at bestyrelsesmedlemmerne kender deres arbejdsopgaver.
– Bestyrelsen har kæmpet hårdt i fem-seks måneder. Der er nu lavet en frivillighedsstrategi, og man er i gang med at fastholde medlemmerne. Frem for alt har man skabt en vision for Gladsaxe HG, og man vil opbygge en stærk klubkultur med mange sociale aktiviter, udtalte Torben Freij Jensen, da Gladsaxe HG afsluttede Knæk kurven-projektet med et medlemsmøde.

Arbejdsredskaber

På medlemsfronten mistede Gladsaxe HG med det samme 40 medlemmer sidste år, men drypvis er over 20 nye medlemmer blevet optaget, så den traditionsrige håndboldklub nu har 204 medlemmer.
– Arbejdet med ”Knæk kurven” har givet os nogle redskaber, som vi har taget til os. Bestyrelsesmedlemmerne er blev et mere sikre på deres arbejdsopgaver, og vi har fået positive tilbagemedlinger, siger formand Trine Holm Salmony, der ligesom resten af bestyrelsen blev genvalgt på den netop overståede generalforsamling. To nye bestyrelsesmedlemmer er kommet til.

Folk kan råbes op
Den netop overståede sæsonafslutning er et godt eksempel på, at det kan nytte at råbe folk op: – Vi havde blot 26 tilmeldinger en uge før sæsonafslutningen, men da det helst skulle være en fest og oplevelse for alle, satte vi alle sejl til på de sociale medier. Det betød, at vi fik 100 tilmeldinger. Vi hævede overliggeren og sørgede for, at alle diplomer blev sat i ramme, ligesom årets vindere modtog en T-shirt. Mange begejstrerede medlemmer og forældre henvendte sig og tilbød, at de også til næste fest var parat til at hjælpe med, siger formanden.
Til afslutningsfesten blev årets priser uddelt, der var god mad, og musikken leveredes af Diskotek Explosion. Årets hold blev herreholdet fra kvalifikationsrækken. Holdet tabte alle kampe, men fra at tabe kampene med 30-40 mål, fik de unge herrehåndboldspillere langsomt mere erfaring, så de både scorede flere mål og lukkede færre mål ind, så nederlagene endte på 10-20 mål. Valget af ”bolsjedrengene” var populært.
Sæsonen er slut. Og dog. For Gladsaxe HG arrangerer en sommerlejr for U10 og U12 i uge 26 fra 27. juni til 1. juli. Der er kun få pladser tilbage af de 40, som hal 1 kan kapere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top