SF vil boykotte skatteål
Partiet vil have byrådet til at beslutte, at Gladsaxe ikke handler eller samarbejder med skatteunddragere

I øjeblikket kører skatte-unddragelsessagen fra Panama over hele verden. Og også i Danmark. Derfor ønsker Socialistisk Folkeparti i Gladsaxe at få afklaret om kommunen handler med firmaer eller organisationer, der unddrager sig skattebetaling i Danmark eller andre EU-lande.
Gladsaxe Byråd har tidligere truffet en lignende beslutning om at forhindre social dumping. Man handler eller samarbejder ikke med virksomheder, der ikke overholder danske løn- og arbejdsforhold. Det blev gjort helt klart af borgmester Karin Søjberg Holst (A), da Ryanair-sagen poppede op for et år siden.
På det kommende byrådsmøde 11. maj foreslår SF, at byrådet pålægger økonomiudvalget med inddragelse af øvrige relevante forvaltninger at udarbejde forslag til politisk behandling om: 1) at kommunen undgår at handle, samarbejde eller indgå aftaler med de skatteunddragende selskaber; 2) at kommunen undgår at investere i eller samarbejde med selskaber, der benytter sig af eller bidrager til skatteunddragelse og 3) at Gladsaxe Kommunes investeringsforening ikke administreres af selvstændige investeringsforeninger og andre lignende selskaber, som benytter, bidrager til eller vejleder om skatteunddragelse.
– Blandt andet er det kommet frem, at Nordea og Jyske Bank har hjulpet kunder med at gemme penge i selskaber for at unddrage sig skattebetaling. Derfor er der behov for, at vi i Gladsaxe Kommune for det første sender et klart signal om, at vi tager afstand fra skatteunddragelse. For det andet at vi får sat gang i en undersøgelse af, hvordan vi sikrer, at vi som kommune bruger skattekroner på at handle, samarbejde eller investere i virksomheder eller organisationer, som bidrager til skatteunddragelse, lyder det blandt andet i begrundelsen fra SFs byrådsgruppe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top