Søborg-elever hjælper Syriens børn
Søborg-Skole-01-18-16.jpg
Phillip From (i midten) og Salim Akram (th.) er som henholdsvis håndboldspiller i Gladsaxe-HG og basketballspiller i Gladsaxe Basket vant til at løbe, og det fik de brug for, da de samlede ind til Syriens børn. Her sidder de foran indsamlingsresultaterne sammen med lærer Saiqa Qayyum. Foto: Kaj Bonne.
Eleverne på Søborg Skole indsamlede penge til Red Barnet i emneuge om flygtninge

Den aktuelle flygtningesituation fik Søborg Skole til at omlægge skemaet, så man i stedet havde en temauge om flygtninge. Ideen om at samle ind til flygtningebørn poppede op og blev modtaget med entusiasme af eleverne. Under overskriften ”Red Syriens børn nu – det er ikke deres krig” samlede eleverne penge gennem blandt andet sponsorløb og salg af gode gerninger. I alt blev der indsamlet 29.307 kroner til Red Barnet i løbet af ugen.
I temaugen var der forskellige workshops om flygtninge. I en workshop med 70 elever var Phillip From fra 4. b og Salim Akram fra 4. c med til både at løbe mange omgange rundt om skolen og sælge gode gerninger som for eksempel at slå græsplænen: – Men vi lærte også noget om flygtninge og fattigdom. I vores workshop hørte vi om flygtningene fra Nigeria, Ghana og Libanon, fortæller Phillip og Salim.
Eleverne hørte også om hjælpeorganisationerne som Dansk Flygtningehjælp, der blev startet i 1956, dengang ungarske flygtninge kom til Danmark.
Oprindelig havde eleverne håbet at indsamle 3.000 kroner, men det mål nåede de allerede på andendagen, og derefter væltede det bare ind med penge fra venner, bekendte, forældre og bedsteforældre.

Fakta
Søborg Skole havde en såkaldt omlagt temauge om flygtninge. Lærerteamet Britt Simonsen, Sanne Lövik, Mette Moe, Elvis Klica, Saiqa Qayyum, Jeanette Steen og Ane Hahr Andersen stod for de temaugens workshops.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top