Sølv til Bagsværd-roere
Sølv-til-bagsværd-roer.jpg
Jens Vilhelmsen (forrest) og Emil Espensen vandt EM-sølv i deres første store konkurrence i letvægtstoeren. Foto: Kaj Bonne.
Jens Vilhelmsen og Emil Espensen opnåede sølv ved EM i letvægtsroning

Bagsværd-roeren Jens Vilhelmsen og Emil Espensen (DSR) var begge med i bruttotruppen til letvægtsfireren – den berømte Guldfirer, der skal forsvare Dannebrog ved OL i Rio de Janeiro
Begge er også tilknyttet elitecentret Danmarks Rocenter i Bagsværd, og da Morten Jørgensen blev klar til Guldfireren, valgte Jens Vilhelmsen og Emil Espensen i stedet at ro letvægtstoer.
Efter blot et par måneder sammen blev det til sølvmedalje for den nye letvægtstoer ved EM i den tyske by Brandenburg. Bagsværd Roklubs tilbageværende medlem Jacob Søgaard Larsen i fireren blev henvist til sidstepladsen i A-finalen ved EM. Resultatet har dog en særdeles god forklaring, letvægtsfireren stillede nemlig op i den tunge klasse, fordi Morten Jørgensen ikke skal presses for hurtigt ned i vægt. Konkurrenters gennemsnitsvægt var derfor ca. 20 kg højere, så derfor var det noget af en bedrift, at de i det hele taget kvalificerede sig til A-finalen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top