Stor søgning til Gladsaxe Gymnasium
Gladsaxe-gymnasium.jpg
Mange nye elever vil gerne have deres studenterhue fra Gladsaxe Gymnasium. Foto: Privat.
Gymnasiet er hårdt ramt af besparelser, men kan til gengæld glæde sig over elevtilstrømning

350 elever ønsker at starte deres studieliv på Gladsaxe Gymnasium, som de har valgt som 1. prioritet. Ikke tidligere har gymnasiet ved rundkørslen i Buddinge haft så mange søgninger i den fremmeste prioritetsgruppe. Sidste år var tallet 330:
– Så det svarer godt og vel til en klasse ekstra, som har Gladsaxe Gymnasium øverst på deres liste. Det betyder så, at vi kan nøjes at supplere med 2. prioritets-elever . Tidligere har vi haft elever, som har haft os som både 3., 4., eller 5. prioritet. Det gør en verden til forskel, at 95 procent af eleverne selv har ønsket at starte hos os, siger en tilfreds rektor Eva Krarup Steensen.

Skår i glæden
Men der er skår i glæden. Som alle andre gymnasier er Gladsaxe Gymnasium blevet hårdt ramt af Statens besparelser på gymnasieområdet på 860 millioner kroner. Oprindelig skulle Gladsaxe Gymnasium have sparet 1,7 millioner for dette kalenderår, men gymnasiets bestyrelse valgte at sætte hårdere ind med det samme, så besparelsen for 2016 ender på 5 millioner kroner.
– Vi har ikke kunnet undgå fyringer. Efter at en enkelt medarbejder søgte andet job og to medarbejdere skulle på pension, så svarer fyringsrunden til seks årsværk. Der er tale om afskedigelser både blandt lærerne og det tekniske personale. Næste år skal vi spare yderligere 2,5 millioner kroner, og det bliver en igen en stor udfordring, siger en trist rektor.
– Men da elevsøgningen trækker i den rigtige retning, ser vi optimistisk på fremtiden, fordi vores elevgrundlag er stærkere. Det er ikke helt forkert at sige, at den store søgning er med til mindske vores økonomiske udfordringer, siger Eva Krarup Steensen .
Groft regnet giver hver ekstra elev 70.000 kroner på pluskontoen hos Gladsaxe Gymnasium.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top