Tennis kan spilles hele livet
Tennis-AB-17-16.jpg
Arne Jørgensen (tv.) og Fritz Reuther nyder at spille tennis to formiddage om ugen. Herredoublen fra AB er netop blevet danske mestre i aldersgruppen +85. Foto: Kaj Bonne.
Fire veteraner spiller to gange om ugen, og to af dem er netop blevet danmarksmestre

Fritz Reuther på 85 år og Arne Jørgensen på 84 år fra AB kom ikke sovende til deres danske tennismesterskab i herredouble. Først efter en afsluttende kamp på to timer og ti minutter kunne de smykke sig med titlen i aldersgruppen +85.
To gange om ugen – hver tirsdag og torsdag formiddag – spiller de tennis i to timer med Bo Gerdes på 82 og ”junioren” Peter Andersson på 79. Indendørssæsonen er ved at gå på hæld, og de skal snart til at trække uden for.
De fire veteraner mikser doublerne efter behov. Men ved DM var det naturligt, at de to ældste stillede op i +85, og det endte altså med en triumf.
– Vi hygger os og har det herligt, svarer de fire tennisveteraner i munden på hinanden. Humøret er højt og der kæmpes om hver eneste bold, og hvis man tror, at det meste tid går med at hente boldene, så må man tro om igen. Duellerne er ofte lange, og alle fire må ud på længere løbeture.

Medlem af AB i 64 år
Fritz Reuther er det ældste AB-medlem, han har været medlem af klubben siden 1952, altså i 64 år. Han startede i sin tid på Nørre Allé, hvor han spillede både bordtennis, håndbold og tennis i AB samt fodbold i KB. Arne Jørgensen har altid holdt sig til tennis, og han spillede i sin tid på juniorhold i KB med Wimbledon-finalisten Kurt Nielsen, og senere spillede han i både Borup og ATK. Peter Andersson har spillet fodbold i både Vanløse IF og Dalgas, og han har de seneste år også spillet golf med en vis succes i Hjortespring, mens Bo Gerdes i sin ungdom spillede fodbold i Fredericia.
Fælles for de fire tennisveteraner er, at de i deres aktive erhvervskarriere havde mulighed for at spille tennis om formiddagen, fordi de selv kunne planlægge deres arbejdsdag. Fritz Reuther arbejdede som advokat, Arne Jørgensen havde eget bogtrykkeri i Indre By, Bo Gerdes var praktiserende læge og Peter Andersson havde sit eget maskinsnedkeri.
– Vi nøjes med at tage en enkelt øl, når vi spiller. Men hvert år har vi en sommer- og en julefrokost, hvor det går lidt vildere for sig, griner de fire, mens de tørrer sveden af panden.
Hvor længe bliver I ved med at spille tennis?
– Så længe som helbredet tillader. Tag nu bare Poul Delholm fra HIK. Han har vundet 70 danske mesterskaber, og han spiller stadig, for han er kun 94!
Arne Jørgensen og Fritz Reuther er med deres danske mesterskab det bedste bevis på, at tennis er en sport, som man kan dyrke hele livet igennem. Og med både højt humør og glimt i øjet, selv om bolden skal nås for enhver pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top