annonce
Til forsvar for de svage
Ytringsfrihedsprisen-2016-01-17-16.jpg
Gunnar Svendsen fra SF motiverede valget af Emma Holten og Trine Henriksen fra Enhedslisten havde diplom, fuglebur og penge til prismodtageren. Foto: Kaj Bonne.
Ytringsfriheden kan misbruges sagde prisvinder

Ytringsfriheden giver ret til at håne, udstille og latterliggøre andre mennesker. Og det kan måske være godt i nogle sammenhænge, hvor satiriske virkemidler kan flytte ting. Men ytringsfriheden kan så sandelig også misbruges, hvis man verbalt og skriftligt sparker til folk, der ligger ned.
Det kom Emma Holten ind på, da hun ved SFs og Enhedslistens 1. majmøde på Buddinge Skole blev årets modtager af de to partiers Ytringsfrihedspris, der består af et diplom, et fuglebur med en åben låge, så fuglen kan komme ud og 3.000 kr. Emma Holten har modet til at stå imod et massivt pres og til at tale for dem, der har svært ved at formulere sig, fordi de måske ikke behersker sproget eller ikke kan udtrykke sig.
-Lad os få noget respekt i debatten, sagde Emma Holten, der mente at debatten af og til er den rene skændsel, fordi man bare sviner folk til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top