Unge får hjælp til lektierne i Værebro
Lektiehjælp-17-16.jpg
Med støtte fra de frivillige forbedres chancer for de unge, når det gælder om at komme videre med deres uddannelse. Foto: Kaj Bonne
Ungdommens Røde Kors hjælper til

Har man svært ved at få lavet lektier derhjemme eller brug for hjælp til at få styr på Pythagoras’ læresætning, kemiske formler eller tyske gloser, sidder frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Værebro Lektiecafe hver uge klar til at hjælpe.
”Skal du have hjælp til tysk, så er det Jette, du skal tale med,” siger Laila. På den anden side af bordet er Finn i færd med at lære fra sig om sin viden i fysik-kemi til to drenge fra 9. klasse.
Hver torsdag mellem 16.00 og 18.00 danner Værebro Rådgivning ramme om Værebro Lektiecafe, hvor syv frivillige fra Ungdommens Røde Kors møder op for at hjælpe med at løse de unges skoleopgaver.
– Vores hold består af tidligere gymnasielærere, ingeniører, korrespondenter, biokemikere og studerende. De mest stabile er pensionister, så vi er mange gamle tanter og onkler, siger Laila Bacher, aktivitetsansvarlig i Værebro Lektiecafe.

Droppede ud
– Det var en socialrådgiver fra Værebro Rådgivning, som tog initiativ til lektiecafeen. Han syntes, der var mange unge i Værebro, der kom i gang med ungdomsuddannelse, men droppede ud. Så han foreslog, at vi skulle have en lektiecafe, der henvendte sig til ungdomsuddannelsen, siger Laila Bacher.
Det er meget forskelligt, hvor mange der benytter sig af tilbuddet. Op til de store afleveringer er der travlt, og her er der ofte brug for at hjælpe uden for kontortid, fortæller hun. Det er hendes indtryk at de, der kommer, har glæde af tilbuddet.
– Somme tider kommer de og siger, at nu har de fået en god karakter, og det er jo dejligt, siger Laila Bacher.

Gør en forskel
Torben Møller, der er uddannet ingeniør, er en af de frivillige i Lektiecafeen. Han fortæller, at de der kommer, både er dem, der ikke er så godt med i skolen og dem, der er meget ambitiøse. Et fælles kendetegn for dem er, at de er motiverede.
Torben har været en del af Lektiecafeen det seneste år, hvor han ofte hjælper med matematik og virksomhedsøkonomi. Han føler, at de frivillige gør en forskel.
– Vores samfund er meget baseret på, at man skal have en uddannelse. Men hvis man ikke kan følge med i skolen, og familien ikke kan hjælpe dig, så kan man hurtigt komme ud på et skråplan. De problemer, kan vi hjælpe med at løse her, siger han.
Lektiecafeen er et af flere tilbud i Værebro Rådgivning, der er en forpost til Gladsaxe Kommune. Her kan man blandt andet gå til avislæsning og få individuel rådgivning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top