annonce
Ventelisterne er lange
Kvikmarken-01-21-16.jpg
Skoleleder Per Toni Hansen omgivet af en stor del af eleverne på Kvikmarkens Privatskole, der nu tager hul på de næste 50 år. Foto: Kaj Bonne.
Kvikmarkens Privatskole runder de første 50 år

Der er 20 klasser, og der er 20 elever i hver klasse. Så behøver man ikke at hedde Einstein for at finde ud af, at der går 400 elever på Kvikmarkens Privatskole, der onsdag 25. maj fylder 50 år.
Der har været kamp om at blive blandt de 400 elever, og allerede nu kan skolens ledelse konstatere, at pladserne i de små klasser vil være fyldt op de næste mange år, når børnene skal til at gå i skole.
-Desværre kan vi ikke tage imod alle de ansøgninger, som vi får, så vi har måttet oprette ventelister, fortæller skoleleder Per Toni Hansen, der har haft den post i 21 år. Han afløste Birger H. Olsen, der også var leder i mange år, så man løber ikke lige af pladsen på Kvikmarkens Privatskole.
Det hele begyndte med, at en række forældre trak deres børn ud af Gladsaxe Privatskole og skabte Den Private Realskole i Søborg. Den holdt til i en kort periode på Telefonvej, men så fik man lokaler på Kvikmarken. Her var der tidligere fremstillet etiketter til beklædningsindustrien. Der kom også lokaler fra en betonfabrik til, så der blev ekstra meget plads til de mange elever. Og navnet Kvikmarkens Privatskole gav sig selv.
-Udbryderne i 1966 ville noget ekstra med skolen. Man ville noget mere end blot at koncentrere sig om de boglige og praktiske fag. Der skulle være mere plads til det kreative, og det er den linje, som vi kører efter, siger Per Toni Hansen.
Det koster mellem 1.400 og 1.800 kr. hver måned at gå på skolen, og der er søskenderabat.
-Så vi er ikke en skole for børn, der er født med en guldske i munden, siger Per Toni Hansen.
Der er 35 lærere til de 400 børn.
For et par uger siden var der historier fremme om, at lærere på privatskoler lønmæssigt lå under folkeskolelærerne.
-Det kan godt være, at lønnen måske ligger 500 kr. lavere om måneden for nogles vedkommende, men jeg tror faktisk, at det betyder noget for en lærer at komme ind i en klasse, hvor der aldrig vil være over 20 elever. Vi har i hvert fald ikke problemer med at skaffe lærere, når vi slår stillinger op, siger Per Toni Hansen.
I dagens anledning holdes der åbent hus på skolen.
-Vi venter op mod 1.000 elever, og det skal helst ikke blive dårligt vejr, siger Per Toni Hansen.
Blandt de tidligere elever er Gitte Seeberg, Lina Rafn og Bo Spellerberg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top