annonce
Sløj opbakning til grundlovsmøder
Grundlovsdag-01-23-16.jpg
Guled Waise, der holdt tale hos socialdemokraterne, arbejder for at etablere borgerretshjælp. Foto: Kaj Bonne.
Tre møder samlede totalt omkring 150 tilhørere

Det var sommer, det var sol og det var søndag alle mennesker var så glade og frie. Grundlovsdagen anno 2016 blev velsignet af det herligste vejr.
Om det var forklaringen på det pauvre fremmøde hos Socialdemokraterne, Venstre og Det Konservative Folkeparti til deres arrangementer er ikke nemt at vide. Men det er i hvert fald en kendsgerning, at årets fremmøde er det ringeste i mange år.
Totalt samlede de tre møder ikke over 150 tilhørere i kommunen, der som bekendt for nylig har rundet 68.000 indbyggere. Mødedeltagelsen lå på nogenlunde samme niveau ved alle tre møder.
Socialdemokraterne lagde for i det kølige lokale under rådhuset, hvor det lokale folketingsmedlem Jeppe Bruus lagde for. Han blev fulgt af den jurastuderende Guled Waise, der bor i Høje Gladsaxe, og der blev sluttet af med Kasper Sand, der er formand for Dansk Ungdoms Fællesråd. Her var syv af byrådsmedlemmerne blandt tilhørerne
Traditionen tro holdt de konservative deres møde ved slotsruinen i Aldershvile Slotspark. Denne gang med taler af folketingsmedlem Rasmus Jarlov, folketingskandidat Henrik Sørensen og byrådsmedlemmet Lars Abel.
Sidst på dagen holdt Venstre møde på plænen ved Højgård. Her talte lokalformand Jette Aagaard Madsen og Nikolaj Bøgh, der er konservativt kommunalbestyrelsesmedlem på Frederiksberg og bl.a. forfatter til en bog om socialdemokraten Per Hækkerup. I Danmark lytter man gerne til andres synspunkter. Blandt de ca. 35 tilhørere var Pia Skou, der er spidskandidat ved kommunalvalget i november næste år.
Når man har været til den norske nationaldag 17. maj med mange, mange deltagere og fest og farver og set folkelivet 14. juli i Frankrig, så virker den danske grundlovsdag mildt sagt noget tam.
Men måske skal den ses som et udtryk for, at her går det godt, så der er ingen grund til at blande sig.
Grundlovsdag 08 23-16
Der var mange ledige stole hos de konservative, men retfærdigvis skal det siges, at en del tilhørere var trukket ud på bænke i skyggen.
Foto: Kaj Bonne.
Grundlovsdag 11 23-16
Den konservative Nikolaj Bøgh fortalte om grundloven på Venstres møde, hvor Pia Skou
– spidskandidat ved byrådsvalget i 2017 – var ene om at repræsentere byrådsgruppen.

Foto: Kaj Bonne.
Se mange flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk/#!home

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top