130 hørte om Grevinden
grevinde.jpg
130 hørte på foredraget om grevinden, der levede så stormfuldt et liv. Foto: Flemming Bruun.
Lokalhistorisk Forening rundede forårets arrangementer af

Forårets sidste indslag hos Lokalhistorisk forening var et foredrag, som blev lavet i samarbejde med Gladsaxe Hovedbibliotek. Flere havde efterspurgt at høre om Grevinden af Bagsværd, denne farverige person, som havde et spændende og stormfuldt liv.
Formanden for Gladsaxe Lokalhistoriske Forening, Arne Fogt, havde påtaget sig opgaven og fortale om hendes stormfulde liv, som 130 personer var mødt frem på Hovedbiblioteket for at høre. Da hun omkring 1900 var på sit højeste, var hun 30 år og havde en formue i nutidens kroner på ca. 480 millioner, vel nok Danmarks rigeste kvinde. Dem nåede hun at formøble i de sidste 14 år hun levede. Noget af en præstation. I 1914 var det slut. Hun begik selvmord, fattigere end da hun blev født. Hun skyldte nemlig 60.000 kroner væk.
Hvis citatet Lev stærk og dø ung, var opfundet dengang, havde det passet på hende. Det eneste minde vi har om hende er Aldershvile Slotsruin i Bagsværd samt hendes gravsten, der er placeret der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top