Absurd brug af penge
Som medlem af Gladsaxe kommunes Børne- og Undervisningsudvalg var jeg forbløffet over at høre fra DR P4 om den usædvanlige bevilling af 296.354 kr. til en studietur til Japan for 27 elever fra 7. klasse samt 4 lærere fra Skovbrynet skole.

Bevillingen er gået uden om udvalget og må anses for højst angribelig. Der er anvendt 50.000 kr. fra en pulje til venskabsby-besøg, 50.000 kr. af skolens midler og resten er bevilget af kommunens forvaltning. Det er i sig selv urimeligt at sende 13-14 årige børn til Japan, et besøg, som mest har karakter af en avanceret ferieudflugt. De fleste af disse børn har stort behov for at lære elementære fag som dansk og matematik. Men helt absurd er det i en tid, hvor kommunernes økonomi er stram, at brænde næsten 300.000 kr. af på en enkelt skoleklasse, medens kommunens andre skolebørn ikke får noget tilbud, som bare ligner dette.
Hvis bevillingen er begrundet i at gøre noget særligt for 27 elever fra en skole med en meget stor andel af børn af anden etnisk herkomst, bliver hele sagen yderligere betænkelig. Hvad tænker forældrene til kommunens andre børn – og hvad tænker de ældre, som oplever mangler i social- og sundhedssektoren, på trods af at de har betalt skat hele livet? Er det politikerne eller forvaltningen, der styrer Gladsaxe kommune?

Mogens Camre
Medlem af Byrådet
for Dansk Folkeparti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top