Alenlange ventelister
Gymnastik-04-02-16.jpg
Gymnastik er igen blevet populært blandt børn og unge. GIF-Gymnastik har over 300 børn på forskellige ventelister. Foto: Kaj Bonne.
Over 300 børn står på spring til GIF-Gymnastiks hold, hvor der ikke er flere pladser

322 børn står opført på ventelister i GIF-Gymnastik. Det svarer til fem børn ud af hver 1.000 Gladsaxe-borgere!
GIF-Gymnastik har ca. 2.000, heraf er 1.700 børn, men dette tal kan åbenbart sættes i vejret med næsten 20 %, hvis der havde været plads på holdene.
Værst er det på de seks basishold i spring for drenge, hvor 118 er på venteliste, mens 94 piger venter på at komme ind på de tilsvarende syv pigehold. 83 børn står på venteliste på holdene mor/far+barn, 18 venter på at komme ind på gymleg, mens ni venter på gymnastic-dance.
GIF-Gymnastik har haft møde med Børne- og Kulturforvaltningen for at gennemgå muligheder for at finde kapacitet i kommunen. I øjeblikket er Gyngemosehallen fuldt udnyttet i de timer, som GIF-Gymnastik har sat sig på.
Springholdene kræver mere plads end andre gymnastikdiscipliner, og det logistiske skal også hænge sammen. Holdene kan eksempelvis ikke rykke rundt mellem forskellige haller i hver sin ende af kommunen: – Det er jo børn, vi taler om. Så der er også grænser for, hvor sent tiderne kan lægge, siger Hanne-Jette Hinsch, formand for GIF-Gymnastik.
Det undersøges om salen i Børnehuset Hyldegården kan bruges til mor/far+barn-holdene, ligesom udnyttelse af salene i skolerne Søborg, Vadgård og Grønnemose kan blive aktuelt. Udfordringen med skolesalene er både af økonomisk art og pladsmæssige hensyn: – Vi kan ikke rykke rundt på rekvisitterne mellem salene, hvor der heller ikke altid er plads til at have dem stående, siger formanden.
For nylig kom GIF-Gymnastik og Gladsaxe Svøm med en samlet idrætsvision for Gladsaxe Kommune. I den optræder et forslag til en ny gymnastikhal. Behovet er der. Det er uomtvisteligt. Spørgsmålet er så, om problemet med ventelisterne bliver mindre den kommende sæson. Intet tyder på det. Gymnastik er mere populært end nogensinde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top