Basketdrenge fik mod på mere
basket.jpg
Drengene fra Gladsaxe kom ud i den store verden og fik en på opleveren, så de fik mod på mere. Foto: Privat.
Besøg i Kroatien gav flotte resultater

Gladsaxes Basketball Klubs succesfulde U12 drenge (født 2004-2005) har været på besøg i venskabsbyen Split i Kroatien, hvor en masse store oplevelser ventede. Split var før borgerkrigen en stormagt i europæisk og jugoslavisk basketball med bl.a. tre triumfer i Europacuppen og med spillere, der har haft succes ved både OL og i NBA. I dag er Split stadig en stor klub i Kroatien, men selvom basketball er en af de største sportsgrene i landet, er de stadig langt fra fordums styrke. Turen blev til med støtte fra Gladsaxe Kommune og ved at drengene havde arrangeret mini-stævner for de yngre årgange igennem sæsonen.
I løbet af weekenden spillede Gladsaxe drengene fire tætte kampe. Modstanderne var forskellige hold fra Splitområdet, og det sportslige højdepunkt kom allerede den første aften, hvor modstanderne var Splits egne U12 drenge. Kampen blev spillet i en meget varm hal kl. 20.30 om aftenen. Alene det var en udfordring, da Gladsaxe drengene havde været tidligt oppe for at nå flyvemaskinen. Spillet er langt mere fysisk dernede, men de danske drenge virkede bedre sammenspillet og hurtigere på fødderne. Kampen var tæt hele vejen, men til sidst rakte kræfterne ikke længere, og Gladsaxe måtte se sig slået med to point.
De tre andre kampe var mod forskellige andre hold i årgang 2003 og 2005, og her kunne Gladsaxe alle gange trække sig ud som vindere efter tætte kampe.
Turen bød også på andre indslag med almindelig sightseeing og lidt strandture i Split og omegn.
Efter fire propfyldte dage drog drengene tilbage til Danmark mandag morgen og kunne lige nå hjem og smide taskerne, før de stillede klar til træning i Gladsaxe Sportshal kl. 17.
-Det er helt sikkert ikke sidste gang vi besøger Split, og vi håber vi kan lokke Splitdrengene en tur til Gladsaxe i løbet af næste sæson, siger Søren Altmann fra klubben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top