Bombe under AB
Stadion-græs-02-26-16.jpg
Opvisningsbanen på Gladsaxe Stadion skal udstyres med et varmeanlæg, så man kan spille, hvis der skulle falde sne eller komme frost. Foto: Kaj Bonne.
Enorm baneleje kan rive tæppet væk under oprykkerne

AB Gladsaxe er tilbage i 1. division i fodbold. Om få uger lægger de grønblusede ud med en kamp mod Helsingør.
Men midt i al glæden er der opstået et rædselsscenarie. Det er et krav fra Dansk Boldspil-Unions side, at der skal være varme i banen, og det er der ikke på opvisningsbanen på Gladsaxe Stadion. Kravet er ultimativt fra sæsonen 2017-18.
Så der skal lige bruges 10 millioner kroner på at få den detalje på plads. Og udgiften skal betales af brugerne.
I Gladsaxe Kommune finder man den investering helt hen i vejret. Der er ingen grund til at bruge så mange penge på en bane, der måske slet ikke eller måske kun i meget få kampe skal bruges med et opvarmet græstæppe.
De årlige driftsomkostninger ventes at ligge på ca. 800.000 kr. Ifølge Konkurrencestyrelsens regler for udlejning af idrætsanlæg skal brugerne – og altså i dette tilfælde AB A/S – betale udgifterne.
I Gladsaxe Kommune finder man af flere grunde udgifterne ude af proportion. De økonomiske konsekvenser og de miljømæssige belastninger hænger på ingen måde sammen med kommunestrategiens målsætninger for økonomisk råderum og klimabevidste valg.
Kommunen vil nu gå i samarbejde med AB Gladsaxe for at kontakte DBU og Danmarks Idræts-Forbund for enten at få en dispensation eller mildere krav til banen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top