Dansk computereventyr i fritiden
computer.jpg
Lucas Tsiotas Pfaler og Marc Valdemar Mylund Emanuelsen- Rune. Foto: Privat.
To kammerater er i færd med at skabe en forretning med en lille dims, som er populær blandt unge

I et klasseværelse på Gladsaxe gymnasium, sidder Jakob Lai Termøhlen koncentreret foran sin computer og skriver noter, mens læreren underviser.
Efterhånden er papir og blyant sjældne i de studerendes skoletasker. Meget af undervisningen foregår på den virtuelle skærm, og alle eleverne gemmer deres noter på computeren. Dog kan computeren sjældent holde en hel dag uden strøm, og eleverne må ofte slås om stikkontakterne i klasseværelset.
Men Jakob Termøhlen har fundet løsningen: En lille dims på kun få centimeter – kaldet en powerbank.
”Jeg bruger den hver dag i skolen, fordi jeg bruger min computer så meget. Selv hvis mine venner har brug for strøm, kan jeg låne dem min powerbank”.
Med den lille dims kan han til hver en tid sætte et kabel i computeren, uden han er tæt på et strømstik, for at lade sin computer op.
Den 20-årige Lucas Tsiotas von Pfaler sad for ikke så længe siden med samme udfordring på skolebænken. Alt for mange elever i kamp om alt for få stikkontakter. Det irriterede ham hver dag. Derfor er han i gang med at skabe en forretning ud af behovet for en computeroplader, der ikke kræver strøm konstant.
Efter utallige søgninger på nettet efter en trådløs oplader til enten hans computer eller mobil, måtte han give op.
Det eneste der var at finde, var udenlandske opladere, som krævede et stort arbejde at få transporteret til Danmark.
Jagten på en oplader blev starten på et computer eventyr. Sammen med sin kammerat, Marc Valdemar Mylund Emanuelsen-Rune, startede Lucas et firma, som skulle hjælpe blandt andet studerende, der havde behov for konstant strøm til computeren.
”Jeg kunne ikke klare det alene, så jeg spurgte, Marc, om han ville være med, og det ville han rigtig gerne. Marc er en dygtig mand, og har før prøvet at starte et firma op fra bunden. Men jeg valgte ham også, fordi vi var blevet rigtig gode venner på det tidspunkt. ”.
Herfra har det kun været hårdt arbejde, for de to iværksættere.
Det har taget dem mere end et år at starte op, og der har været flere bump på vej.
”På et tidspunkt var vi ved at sige til os selv: skal vi bare droppe det? ” Første trin var at finde et navn til firmaet. Uden mange overvejelser besluttede de sig for navnet, LUMAC, som er en blanding af de to drenges navne.

Mere personligt
For de to kammerater og iværksættere, betyder det, at deres professionelle arbejde bliver mere personligt, og de dermed giver dét ekstra af sig selv.
De tog kontakt til en leverandør i Hong Kong, hvor deres powerbank bliver produceret. Her lavede de en aftale med leverandøren, om designet på power banken.
Efter adskillelige problemer med forkerte fakturer og farver, fik de endelig tilsendt de rigtige Powerbank.
I de følgende 2 måneder testede de to drenge flere forskellige kabler til powerbanksene gennem deres computere, for at se hvilke kabler der virkede. Og det gav problemer.
”Det første kabel vi testede på min gamle computer, gav gnister. Så måtte vi jo prøve at finde et andet kabel. ”
Efterhånden fandt de frem til et ordentligt kabel og fik styr på leverancerne af de små computerdimser produceret i Hong Kong.
Nu har firmaet kørt i et halvt år, hvor blandt andet den kendte danske fotograf, Kenneth Nguyen, har fået mulighed for at prøve den trådløse oplader.
At iværksætte kræver hårdt arbejde og selvdisciplin, hvilket de to drenge bærer præg af.
Ved siden af deres firma, LUMAC, er Lucas studerende på KEA (Københavns Erhvervsakademi) i København, mens Marc er assisterende butikschef for Sunglass Hut i Kastrup lufthavn. Firmaet driver de fra Lucas’ værelse hjemme hos forældrene i Nordsjælland. Det kræver derfor meget tid og prioriteringer i den travle hverdag. ”Tid, det er dét der er det afgørende. Det første vi gør når vi står op, er at svare på mails, og det sidste vi gør inden vi gør inden vi går i seng, er at svare på mails” fortæller Lucas.

Hvad er powerbank?
LUMAC powerbank er en tilgængelige trådløs oplader til computer og telefon
Hvis man skal ud og rejse, eller IKKE har adgang til et strømstik, er en powerbank løsningen.
Powerbanken skal være ladet den op hjemme fra, og derefter tilføres den direkte i computeren eller mobilen, så den kan tilføre strøm.
Se mere på www.villumwindowcollection.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top