En stille dans på stedet
Folkemusik-01-24-16.jpg
Det er ikke noget problem at få de unge til at spille folkemusik, men at få dem til at danse folkedans, det er ikke så nemt. Foto: Kaj Bonne.
Det er en udfordring at skaffe unge medlemmer til folkedansen

Folkedanserforeningen ”Glad Dans Gladsaxe” har netop overstået et af foreningens helt store arrangementer, Gladsaxe Folkemusik Festival. Så nu er der tid for foreningens bestyrelse til at trække vejret på ny, inden et par store arrangementer løber af stablen senere på sæsonen.
– I det store hele var vi tilfredse med årets festival på Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus. Selvfølgelig kunne vi godt have tænkt os, at der var kommet endnu flere, men det er svært at konkurrere med godt vejr, så her kunne det have været en fordel at være i Aldershvile Slotspark, siger Bent Grølsted, formand for Glad Dans Gladsaxe.
– Men set ud fra et arrangørsynspunkt var flytningen til Telefonfabrikken et stort plus. Vi skulle ikke bruge nær så mange kræfter, som i Aldershvile, og vi har jo også mange andre ting, som vi skal arrangere, siger Bent Grølsted.
Mange foreninger kæmper med dalende medlemstal. Glad Dans Gladsaxe holder skansen, men det er en stille dans på stedet: – For det er meget svært at få unge til at melde sig ind. Tidligere havde vi både børne- og ungdomshold, men det har vi ikke mere. Sidste år fik vi 10 nye medlemmer, så vi nu i alt er 60. For de 45-50-årige er vi et attraktivt tilbud, siger formanden.
Glad Dans Gladsaxe har 80 års jubilæum og holder et jubilæumsbal 19. november. Blot to måneder senere holder foreningen sit årlige nytårsbal 21. januar: – Nytårsballet er jo ikke traditionel folkedans, men det store skrud. Som jeg plejer at sige, så er det Nordeuropas største wienerbal. Og der plejer at komme 200-250 dansere i festsalen på Grønnemose, siger Bent Grølsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top