Et nyt mini-BIG i Høje Gladsaxe
Høje-Gladsaxe-01-26-16.jpg
Her kan der placeres endnu en boksbutik, så området kommer til at virke endnu mere aktivt. Foto: Kaj Bonne.
MyHome-kæden flytter ind i centret 1. september og snart følger en ny boksbutik efter

Høje Gladsaxe Centret står over for en ny æra. De ny ejere af centret vil bryde den negative spiral med tomme butikslokaler og utryghed på gangene. Derfor er fremtiden ikke småbutikker inde i centret, hvor de færreste alligevel ikke tør færdes, men derimod boksbutikker med adgang helt ud til gaden.
I Herlev har BIG med succes samlet 16 boksbutikker. Boksbutikkerne er karakteriseret ved en mindre indgang i facaden og et dybt indre med mange kvadratmeter, sjældent mindre end 700 kvadratmeter.
I øjeblikket har Høje Gladsaxe Centret tre boksbutikker, Lidl, Netto og Jysk. Fra 1. september rykker møbelkæden ”MyHome” ind, og det er planen, at endnu en boksbutik ser dagens lys i løbet af efteråret. Her pågår i øjeblikket forhandlinger med en større kæde.
Magnetbutikker
Overordnet forsøger centrets ejere at kickstarte Høje Gladsaxe Centret som en slags ”mini-BIG” med magnetbutikker, som henvender sig til hele regionens borgere. Det skal være butikker, som man har lyst til at køre langt efter. Høje Gladsaxe har suveræne tilkørselsforhold, og der er gode parkeringsmuligheder. Endvidere kan boksbutikkerne i centret indgå en slags alliance med de større butikker i nærheden på Gladsaxevej – så folk har endnu flere indkøbsmuligheder. Hvis man tager f.eks. inden for møbelbutikkerne, vil Høje Gladsaxe/Gladsaxevej fra september have både MyHome, Brdr. Friis Møbler og IDEmøbler.
Ejerne arbejder på en renæssance for centret ved at skabe fornyet tryghed. Således har man fikset belysningen, så man nu har et relæ, der tænder i skumringstiden. Centret skal også smukkeseres, så det bliver et sted, som folk har lyst til at besøge. Henover sommeren sættes en del ombygningsarbejder i gang.
En udfordring er dog biblioteket. Ejerne er i dialog med både Gladsaxe Kommune og Fællesdriften for Høje Gladsaxe, så bl.a. adgangsforholdene for handicappede lever op til lovens krav.
På nettet tilbyder Colliers International et butikslokale på 1.000 m2 til udlejning i Høje Gladsaxe Centret for en årlig leje på 1 million kroner. Det siger sig selv, at det kun er de helt store kæder, der kan klare en sådan udgift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top