Folkets musik og dans
Folkedans-02-24-15.jpg
Fra Gladsaxe Folkemusik Festival 2015, hvor der blev spillet og danset til den store guldmedalje. I år bliver festiva len endnu større og flytter til Telefonfabrikken. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Folkemusik Festival holdes for første gang på Telefonfabrikken

Efter 40 år i Aldershvile Slotspark rykker Gladsaxe Folkemusik Festival i år til Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus. For at få plads til folkemusikkens store bredde er det helt naturligt at flytte stævnet fra slotsparken til Telefonfabrikken. Årets arrangement afvikles søndag 12. juni fra klokken 10 til 18.
I begyndelsen hed Gladsaxe Folkemusik Festival Aldershvilestævnet og var et rent, dansk spillemandsstævne. Siden folkedanserne i Gladsaxe for 20 år siden overtog stævnet er det i flere tempi blevet moderniseret, bl.a. med optræden af nye og unge musikere og oprettelse af folkemusikkonservatoriet.
Fra det righoldige program er der orkestre med børn og unge fra Gladsaxe og Egedal Musikskoler. Som en ny indsats for at fremme børn og unges interesse for musik og dans, er der under festivalen oprettet flere workshops. Alle børn som har lært et instrument er meget velkommen og alt er gratis. Workshops i musik foregår fra kl. 10.
Alle musikere og spillemænd, samt alle børn er velkommen til at deltage i den store indmarch kl. 11.50 hvorefter Kultur-, Fritids og Idrætsudvalgets formand Katrine Skov åbner festivalen kl. 12.

Også jazz og country
På Kulturhusets store scene spiller de etablerede folkemusik- og spillemandsorkestre. I koncertsalen ”Drop Inn” spilles folkemusik fra alverdens lande, og i Kulturhusets store Café spilles både jazz og country.
Festivalen er arrangeret af Glad Dans Gladsaxe og sponseret af Gladsaxe Kommune og Nordea Fonden. Entreen er gratis.
Se det nøjagtige program på de forskellige sceners programplakater der findes på www.gladdans.dk eller www.gladsaxefolkemusikfestival.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top