Godtfreds mor besøgte 0. b
Bagsværd-Skole-03-25-16_2.jpg
Alice Darville læste om Godtfred, og 0. b fulgte koncentreret med. I baggrunden lærer Pernille Østergaard Madsen, skolepædagog Rune Rasmussen og pædagogstuderende Frederikke Kruse. Foto: Kaj Bonne.
Børn fra 5-7 år kan godt finde ud af tal og former, når der leges med dyr

0. b på Bagsværd Skole kan regne den ud. De kender til både tal, geometri, regning og matematik. Og de var helt oppe på dupperne, da selvstændig pædagogisk konsulent Alice Darville fra Bagsværd kom på besøg med ”Godtfreds Dyrehandel”.
Godtfreds Dyrehandel er et opdateret undervisningsmateriale om tal og former. Det henvender sig til børnehaveklassebørn fra 5-7 år, en aldersgruppe som Alice Darville har arbejdet med gennem 26 år. I materialet indgår tallene fra 0-20, geometri og begreberne ”større end” og ”mindre end”. Den ny udgave af Godtfreds Dyrehandel er tilpasset skolereformen, så der er lagt vægt på ”nye fælles mål” og ”synlig læring”. Der er også sang, rim og remser med i materialet, og børnene kommer også i bevægelse ved at lege med dyrene i Godtfreds butik.
– Børn elsker fællesskabet om den gode historie, og de elsker aktiviteter. I Godtfreds Dyrehandel har jeg taget udgangspunkt i, at børn lærer på forskellig måde. For eksempel lærer nogle børn bedst gennem kroppen, mens andre sagtens kan lære ved at lytte. Tilgangen skal være legende, og det skal være sjovt og vedkommende. Børn i denne aldersgruppe er meget interesserede i dyr, så det var oplagt at bruge en dyrehandel, siger Alice Darville.
0. b fulgte intenst med, da Alice læste et kapitel fra bogen. Børnene havde heller ikke svært ved at udregne deres regnestykker og derefter placere sedlen på det rigtige tal mellem 0-20.
Det var en stor fornøjelse at besøge 0. b. Børnene var stille, rolig og opmærksomme. Var der den mindste antydning til larm, så klappede læreren i hænderne, og så fulgte alle eleverne efter med først ét, så to klap og til sidst tre. Så var der musestille. Smart!

Fakta
Du kan læse mere om Godtfreds Dyrehandel på
http://alicedarville.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top