Japan-rejsen, et socialt projekt?
I GladsaxeBladet 21.6. kommenterer Serdal Benli sagen om 27 7. klasse elevers og 4 læreres udvekslingsrejse til Japan. Gladsaxe Bladet har gjort Serdal Benli til formand for Børne- og Undervisningsudvalget.

Det er en misforståelse. Udvalgets formand er den radikale Claus Wachmann.
Det undrer mig, at Serdal nu forklarer ferieturen som et socialt projekt, som skal ”skabe balance” i alle bydele, og at valget af en klasse fra Skovbrynet skole skyldes problemniveauet i Værebro Park, som i artiklen angives at have ”komplekse udfordringer som banderelateret kriminalitet og social ulighed.” Det kan godt nok blive dyrt, hvis kommunens skatteydere skal til at bekæmpe disse problemer med rejser til 300.000 kr. for én klasse – men helt uforklarligt bliver det da, når det kun er en enkelt klasse, der får en sådan lotterigevinst, medens alle andre 13-14 årige må undre sig over uligheden.
Skovbrynet skole udmærker sig ved, at skolen har svært ved at tiltrække elever, og at den kører med usædvanligt små klasser. Til det kommende skoleår er der 36 7. klasses elever fordelt på to klasser, altså 18 i hver og i 9. klasse er der kun 9 elever. Det tyder på et helt uholdbart frafald. Eller sagt på en anden måde: der skal vist andre virkemidler end rejser til Japan i brug for at fastholde dette elevklientel i undervisningen på skolen.

Mogens Camre
Medlem af Byrådet
for Dansk Folkeparti

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top