Jobcenter tager ikke hensyn
Kære Byråd i Gladsaxe...

For nogle år siden måtte jeg via en lokalpolitiker gå til jer, da Jobcentret ikke tog hensyn til den sygdom jeg har, så de nægtede mig møder udenfor centret.
Jeg lider nemlig af svær mcs (multiple chemical sensitivity). Det betyder at jeg ikke tåler selv små mængder parfume, og kemi, og at jeg derfor ikke kan gå indenfor på offentlige steder, såsom jobcentret, biblioteker osv…..
Jeg har også mit diagnosepapir, hvor det klart og tydeligt står, at jeg skal holde mig fra offentlige steder, og andre steder med kemi, da det kun vil føre til at jeg bliver mere syg, og min sygdom forværres…
I var rigtig flinke og på mine vegne spurgte I jobcentret, hvordan det kunne være, at der ikke blev taget hensyn til min sygdom og hvorfor jeg ikke fik møder udenfor…
Til det svarede jobcentret, at jeg da selvfølgelig fik møder udenfor hver gang..
Siden da har jeg igen og igen måtte kæmpe for mine møder udenfor, da der hver gang jeg får en ny sagsbehandler (hvilket sker RET så tit ) ja så fjerner de mine møder udenfor, og laver deres egen personlige vurdering, UDEN at tage hensyn til min sygdom, eller læse mine sygdom papirer….
Min seneste sagsbehandler oplyste mig på sidste møde at hun ikke gjorde sig i sådanne møder udenfor…..
Altså havde det intet at gøre med min sygdom , hun havde åbenbart ikke lyst (min mor var med som vidne til dette møde)
Kan det passe at jeg hele tiden skal søge på ny om møder udenfor..?
Ditte Nielsen
Juni Alle

Jobcentret viser skånehensyn
Kære Ditte. Alle undersøgelser viser, at samtaler og virksomhedsrettet indsats er de mest effektive redskaber til at støtte borgere tilbage i job eller uddannelse. Derfor har vi et stort fokus på at gennemføre jobrettede samtaler med borger og benytte løntilskud og virksomhedspraktikker som aktiveringsindsats så borgerne kan få job og mulighed for at leve et helt almindeligt liv uden at være afhængig af offentlig forsørgelse. Men jeg vil gerne understrege, at vi altid forsøger at tilrettelægge indsatsen så de kan imødegå de nødvendige skånehensyn, og det vil vi selvfølgelig også gøre i forhold til dig, så jeg beklager, hvis ikke det er den oplevelse du har haft.

Katrine Birk,
Jobcenterchef

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top