Kebabparty for en femmer
kebab.jpg
Der var god søgning ved kebabvognen. Foto: Privat.
”Verdens Mad”-projekt i Ungdomsklub (UK) Skovbrynet blev afsluttet med kebabparty ved beboerhuset i Værebro Park

Tirsdag 31. maj fik Værebro Park besøg af Konyas Kebabvogn, der serverede pitakebab til de mange fremmødte, der både talte børn og deres forældre, folk fra ungerådgivningen, biblioteket, sekretariatet og frivillige fra Værebro.
Anledningen var afslutningen på ”Verdens Mad”, som er et madprojekt i UK Skovbrynet, hvor de unge fra 7. klasse og op til 18 år hver anden tirsdag siden februar har haft mulighed for at smage retter fra hele verden for fem kroner.
– Mad er noget, alle kan mødes om på tværs af kulturer, det giver anledning til gode snakke og hyggelige stunder, siger Ameena Arshed, der er UK-pædagog/mentor, initiativtager og tovholder på projektet.
Hun søgte om penge til ”Verdens Mad”, hos SSP i kommunen, fordi hun syntes, der skulle være flere aktiviteter, som kunne skabe gode oplevelser og minder for de unge i Værebro.

Kulinariske oplevelser
Menuen har budt på hotdogs, mexicanske tortillas, italiensk pizza , libanesisk shawarma, og den populære pakistanske butterchicken, der tiltrak flere unge end normalt. Mange af børnene har også stået i kø for at komme og hjælpe med madlavningen, fortæller Ameena.
To af dem er Ikhlas på 14 år og Busra på 15 år. De deltager ofte i ”Verdens Mad”, hvor de både spiser, hjælper i køkkenet og dækker bord. De synes begge, at det bedste er, at de kan smage mad fra mange forskellige lande. Og så er det hyggeligt at mødes med alle de andre i klubben. De så gerne, at fællesspisningen fortsatte.
– Vi blev kede af det, da vi hørte, at det stoppede, siger Busra.
– Ja, vi er så mange, der samles her, og det sker ellers sjældent, tilføjer Ikhlas.

Mere synlige voksne
Udover at mange unge har haft glæde af ”Verdens Mad”, har det også givet anledning til at Gadeteamet, Klubben, Rådgivningen og de boligsociale medarbejdere i området har mødt både hinanden og de unge.
– Samarbejdet mellem de voksne i Værebro er blevet mere synligt. Hen over aftensmaden er der skabt en god kontakt blandt mange af de unge og de voksne. Det kan forhåbentlig være med til at løse nogle af de små problemer, der kan opstå, siger Ameena Arshed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top