Målmandslegende i Hall of Fame
bent-roland-hansen.jpg
Bent Hansen var en god og en smart målmand. der ikke mindst var lige så iskold som den is, han spillede på. Han kunne finde på at stå og spille sammen med en back, selv når de var mest presset. Foto: Pressefoto
Bent Roland Hansen hædret for sin flotte karriere. Nu er han blevet medlem af Danmarks Ishockey Unions Hall of Fame

Ikke så mange her i aften har set ham spille. Men de fleste har hørt om ham. Han havde sine gyldne år fra 1965 til 78, hvor han mere end nogen anden var manden bag Gladsaxes fem danske mesterskaber. To gange blev han kåret som årets spiller.
Han var også den første danske ishockeyspiller, der spillede landskamp nr. 100. Det skete i den sidste kamp ved VM i Las Palmas på Gran Canaria i 1978. Det såkaldte softice-VM. Eller palmehockey.
Bent Roland Hansen spillede i starten af 70erne en enkelt sæson i den næstbedste række i Gislaved i Sverige sammen med Jesper Hviid. De var dansk ishockeys første udlandsproffer, selv om der ikke var store penge i det. Han kunne have fået en flot karriere i Sverige, men familien og arbejdet derhjemme vandt over de udenlandske ambitioner, og han vendte i 1973 tilbage til barndomsklubben Gladsaxe.
Hans største force var hans skøjteløb og evne til at læse spillet. Han løb lige så godt med målmandsudstyr som de fleste af datidens markspillere. Det fortæller lidt om hans talent, at han efter tre års træning debuterede i VM som 17-årig.
Grunden til, at han blev målmand, er lidt speciel. Han havde ikke råd til skøjter, men ville han stå på mål, ville han få udstyret gratis. Det er utvivlsomt den bedste investering, Gladsaxe nogensinde har gjort. Få spillere i Danmark har betydet så meget for en klub som Bent Roland.
Bent Roland Hansen døde i 2011. Han blev kun 63 år.
DB

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top