annonce
Medaljer og håndtryk af Dronningen
håndtryk-1.jpg
Anders Schultz og Jacqueline Mercedes Belli. Foto: Mark Trustup
Nyudlærte håndværkere hyldet på Københavns Rådhus

Storkøbenhavns dygtigste nyudlærte håndværkere har været samlet på Københavns Rådhus til stor festivitas.
Anders Schultz, som er vvs’er, Sonni Zangenberg Paepke, som er bygningsmaler, og Jacqueline Mercedes Belli, som er automekaniker, er nyudlærte fra henholdsvis TEC i Gladsaxe og Hvidovre – og alle så dygtige, at de var på Københavns Rådhus for at få overrakt legater og trykke Hendes Majestæt Dronning Margrethe i hånden.
Hvert år samles en festklædt forsamling på Københavns Rådhus for at hylde de dygtigste af årets nyudlærte håndværkere. Det er en tradition, som startede helt tilbage i 1867. De unge håndværkere modtager en sølv- eller bronzemedalje – i år overrækkes i alt 82 medaljer – og/eller legater for i alt 1,8 mio kr. Legaterne er indstiftet af laug, virksomheder og fonde.

Dronning Margrethe har videreført Kongehusets tradition med at deltage i ceremonien og hilse på de dygtige håndværkere.

Medaljefesten bliver arrangeret i et samarbejde mellem Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn og de storkøbenhavnske skoler Next – Uddannelse København og TEC.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top