annonce
Når håndværk bliver til kunst
reshåndværker-05-25-16.jpg
Gladsaxe Håndværkerforenings formand Søren Muldgaard overrakte alle de synlige tegn på værdigheden til Kaspar Rostrup, der blev hyldet sammen med de tidligere modtagere af prisen, tidligere borgmester Tove Smidth og sanger og sangskriver Torben Lendager. Tidligere formand og nu æresmedlem Poul Hansen tog senere vanen tro ordet. Han er kommet til alle møder de seneste 56 år. Foto: Kaj Bonne.
Kaspar Rostrup kåret som Æreshåndværker 2015

Når instruktøren Kaspar Rostrup har arbejdet i lange tider med at udarbejde manuskripter, lave scenografi, få fremstillet kostumer, så næsten alt er klart til den første læseprøve, så har han ofte haft lyst til at gå hjem og gemme sig i sengen. Nerverne har været ved at tage overhånd.
Men han er blevet.
-For teater handler jo også om håndværk. Om at kunne de basale ting, som der så kan bygges videre på, og så kan tingene udvikle sig til kunst, forklarede Kaspar Rostrup, da han i søndags blev hædret som Æreshåndværker 2015 af Gladsaxe Håndværkerforening, der samtidig fejrede sin egen 103 års fødselsdag.
For at kunne modtage prisen skal man have bidraget til at gøre Gladsaxe kendt uden for kommunen, og det lever Kaspar Rostrup i allerhøjeste grad op til.
Først var han instruktør og direktør for Gladsaxe Teater og senere blev han direktør for Gladsaxe Ny Teater.
Ikke mindst hans totalteater på Gladsaxe Teater i 1970erne skabte masser af positiv opmærksomhed.
Gladsaxe Bladets tidligere indehaver Jørgen Olsen gennemgik alle de store triumfer Kaspar Rostrup havde fejret garneret med sjove anekdoter og mindede ham om, at han skylder en film om grevinden af Bagsværd.
Kaspar Rostrup redegjorde på fineste vis for det håndværksmæssige i forbindelse med teaterarbejdet og fortalte, at han faktisk kommer ud af en håndværkerfamilie. Der er mange ligkistesnedkere i hans familie, fortalte han med et skævt smil.
Æreshåndværkerprisen tildeles en person, der har gjort noget ekstraordinært for at fremme Gladsaxes navn indenfor erhverv, sport, kunst, kultur, musik og socialt arbejde.
Prisen består af et foto med en sølvplade, en plakette og ud fra fotoet vil der blive ophængt et maleri i foreningens nye mødelokaler på Søborg Hovedgade 79.
Prisen blev uddelt første gang i 2014, hvor tidligere borgmester Tove Smidth modtog Æreshåndværkerprisen for 2013. Årets Æreshåndværker for 2014 var sanger og sangskriver Torben Lendager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top