annonce
Novo Nordisk indfører pendlercykler
NOVO-Cykler-02-26-16.jpg
Her ud for Bagsværddal 17 sætter Novo Nordisk cykelstativer op, så medarbejderne kan snuppe de sidste par hundrede meter på den tohjulede i stedet for at satse på bilen. Foto: Kaj Bonne.
Medarbejdere skal animeres til at tage tog og busser

Når arbejdsdagen er slut er der meget lange bilkøer på Brudelysvej i Bagsværd. Medarbejderne hos Novo Nordisk skal hjem og i næsten alle biler sidder der kun en person.
Det vil Novo Nordisk forsøge at gøre noget ved, så nu skal der som et eksperiment indføres pendlercykler, som medarbejderne kan tage, når de er kommet med bus eller tog til Bagsværd Station.
Her er der voldsom trængsel ved cykelstativerne i forvejen. Derfor vil Novo Nordisk sætte sine egne cykelstativer op ud for Bagsværddal 17. Der bliver tale om 15 sorte cykler. Det er meningen, at ordningen i første omgang skal testes fra 1. august til 31. oktober.
Placeringen ved Bagsværddal 17 er hensigtsmæssig af flere grunde. Dels er cykelparkeringen ved Bagsværd Station allerede belastet, dels vil der komme ekstra pres på hen over sommeren, fordi DSB skal bygge om. Så det er svært at finde plads til Novo Nordisks medarbejdercykler ved stationen. Dels tager man, ved at placere cyklerne ved Bagsværddal, højde for trafiksikkerheden, da cyklisterne ikke bliver fristet til at køre over forpladsen og imod færdselsretningen, når de skal fra Bagsværd Station over mod Bagsværddal.
Cykelstativerne er Novo Nordisks egne og er identiske med de stativer, Gladsaxe Kommune har ved Bagsværd Station. Stativerne boltes fast i asfalten og forsynes med et skilt med information om, at cyklerne er medarbejdercykler til ansatte på Novo Nordisk. Cyklerne er sorte uden logo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top