- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Nyt blod til folkemusikken

Spændvidden var enorm blandt de aktive på Gladsaxe Folkemusik Festival. De nyeste udøvere kom folkeskolens yngste klasser, mens de rutinerede kræfter var hentet i pensionistrækkerne. Men spilleglæden var der ingen forskel på.
Efter 40 år i Aldershvile Slotspark var folkemusikfestivalen af arrangmentsmæssige årsager i år flyttet til Telefonfabrikken – Gladsaxe Kulturhus. En enkelt tilhører tilkendegav højlydt sin ultilfredshed med den beslutning – flere andre bifaldt udbruddet.
Festivalen åbnedes af Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets formand Katrine Skov (A), der glædede sig over, at det stadig er muligt at tiltrække unge musikanter til folkemusikken. Formanden for KFIU lagde også vægt på, at stævnet i år også var krydret med workshops samt to andre scener, hvor der blev spillet både jazz og country.
Herefter spillede Gladsaxe Spillemandslaug åbningsvalsen sammen med unge musikere fra Gladsaxe og Egedal. Festivalarrangøren Glad Dans Gladsaxes formand Bent Grølsted tog sig en svingom med Katrine Skov og strak var gulvet fyldt med fornøjede dansere. Den folkelige musik blev søndagen igennem hædret af glade dansere og musikere og et humørfyldt publikum.

Folkemusik 04 24-16
En formandsvals: Bent Grølsted, formand for Glad Dans Gladsaxe, fik sig en svingom med
Katrine Skov, Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalgets formand. Foto: Kaj Bonne.