- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Outlandish topnavn på Gladsaxedagen

Årets Gladsaxedag byder i år på den populære rap-trio Outlandish og drengene fra Citybois. Du kan også opleve en af verdens bedste mimiske klovne, Paolo Nani, og Jazz orkestret Horse Orchestra. Mød også dine politikere og oplev foreningslivets mange aktiviteter.
Lørdag 27. august vil Søborg Hovedgade og arealerne omkring Gladsaxe Rådhus igen summe af aktivitet, underholdning og politisk markedsstemning til Gladsaxe Kommunes årlige festdag, Gladsaxedagen.
Løjerne starter kl. 13, når borgmester Karin Søjberg Holst (A) byder velkommen og ridser sit forslag til næste års budget op, inden det skal forhandles i Byrådet. Herefter varer festlighederne helt til kl. 22. Og der bliver masser at fylde timerne ud med for hele familien. I år er der omkring 100 lokale foreninger og institutioner, der viser sig frem med spændende aktiviteter. Og når boderne og foreningsaktiviteterne lukker kl. 17, fortsætter underholdningen fra hovedscenen i Rådhushaven frem til kl. 22.
Årets musikalske hovednavn er rap-gruppen Outlandish, der siden 1997 har formået at sætte et tydeligt aftryk på den danske musikscene. Gruppen leverer melodiøs rap, der inspireret af medlemmernes opvækst på den Københavnske Vestegn og deres rødder i Mellemøsten og Sydamerika. Outlandish kan opleves på musikscenen i Rådhushaven kl. 21.
Der bliver med garanti også rift om pladserne helt oppe ved scenekanten, når drengene fra Citybois går på scenen umiddelbart efter borgmesterens velkomsttale kl. 13.
Duoen, der blev født i talentprogrammet X Factor, består af de to drenge Anthony og Thor, der med sikkerhed leverer et show med masser af charme, selvtillid og lækkert hår.
Du kan også høre jazz i topklasse ved Horse Orchestra, der består af syv af de bedste unge jazzmusikere fra Norge, Sverige, Danmark og Island. Bandet er et vidnesbyrd om en ny generation i nordisk jazz, der formår at åbne musikken op for et bredt publikum.

Folkemødestemning
I Borgercaféen skaber vi vores helt eget Gladsaxe Folkemøde, når borgere og politikere debatterer aktuelle og højt prioriterede emner. Du vil også kunne besøge de fire politiske temaområder ’Flygtninge – nye medborgere i Gladsaxe’, ’Gladsaxe liv og legeplads’, ’Klima og mad’ og ’Skoleliv’. Her kan du høre om Gladsaxe Kommunes indsatserne på disse højt prioriterede områder.
Kl. 14 åbner borgmesteren den nye bibliotekshave. Den er blevet omdannet til en læringslegeplads, hvor børn og voksne kan gå på opdagelse og lege i børnelitteraturen. Og man kan både boltre sig i gynger, rutsjebane og klatrenet eller besøge Mustafas Kiosk, klatre på Cirkelines prikker og hilse på Mummi og Antboy. Og er du til et godt grin, kan du her opleve en af verdens bedste og mest respekterede mimiske klovne, Paolo Nani. Han er en multikunstner, der med ekstraordinær timing og mimik vil ramme direkte ind i lattermusklerne på både store og små.