Syv ugers sommerferie
Heldigt regnskab for skole-eleverne

Byrådet skal på sit møde i morgen behandle et forslag om forlængelse af skolesommerferien 2017, som konsekvens af kalenderårets almindelige forskydning, og Folkeskoleloven §14a, stk.2, hvoraf det fremgår, at elevernes sommerferie begynder den sidste lørdag i juni.
Og det betyder, at sommerferien næste år bliver på syv uger for at få regnskabet til at gå op.
I forbindelse med realiseringen af folkeskolereformen i Gladsaxe Kommune besluttede byrådet i marts 2014, at skoleåret forbliver på 200 dage for eleverne og at første skoledag placeres præcis seks hele uger efter skolesommerferiens begyndelse.
Med fem-seks års mellemrum sker der en forskydning af skolernes sommerferie. I 2017 starter sommerferien 24.06. og i 2018 lørdag 30.06.
Hvis første skoledag efter sommerferien 2017 følger beslutningenen fra 2014, og starter præcis seks hele uger efter sommerferiens begyndelse i 2017, vil der være 207 hverdage i skoleåret 2017-2018 at placere de 200 skoledage på. Der er dermed syv dage, som skal placeres som ferie- og fridage ud over de almindelige ferier og søgnehelligdage.
Børne- og Kulturforvaltningen indstiller på den baggrund, at sommerferien i 2017 forlænges med en hel uge (5 dage). De to sidste dage placeres af skolerne selv, dog ikke i forlængelse af sommerferien.
Af § 40, stk. 2, nr. 5, fremgår det, at Byrådet på et møde fastlægger elevernes skolestart efter sommerferien. Denne beslutning kan ikke delegeres til udvalg, forvaltning eller skoleledere. Af hensyn til skolernes og forældrenes planlægning af sommerferien 2017 anbefaler Børne- og Kulforvaltningen, at der allerede nu tages stilling til sommerferiens længde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top