Teatret døde – Folkekoret lever
Folkekoret-06-20-11.jpg
Gladsaxe Folkekor fylder 30 år og markerer det med koncert

For et par år siden måtte Gladsaxe Ny Teater kaste håndklædet i ringen. Der var ikke penge til at drive teatret trods en meget engageret indsats af Kaspar Rostrup, der havde forsøgt at få sat skub i foretagendet.
Men Gladsaxe Folkekor, der har været med fra 1986, lever stadig i bedste velgående, og lørdag 11. juni giver koret koncert i Grønnemose Skoles Festsal. Der er masser af musik fra diverse musicals på programmet.
Gladsaxe Folkekor kom til verden på Gladsaxe Teater i 1986. Kaspar Rostrup inviterede i samarbejde med Gladsaxe Kommune borgerne til at melde sig som korsangere og statister i totalteatrets musikforestillinger: Frændeløs, Toms Eventyr, Odysseen m.fl. Deraf navnet ”Folkekor”. Flere hundrede borgere strømmede til og blev fordelt på ugens forestillinger.
Efter Flemming Enevolds tiltræden som teaterleder kom en lang række musicals på programmet, heriblandt teatrets vel nok største succes, Cyrano, der gik for fulde huse i fire sæsoner, fortæller Bent Mouritzen, der er formand for koret.
Gladsaxe Folkekor var tilknyttet teatret helt frem til den endelige teaterlukning fandt sted.

Koret stortrives
Gladsaxe Folkekor var fra begyndelsen først og fremmest musicalkor på Gladsaxe Teater.
Nu har koret både pop, jazz, filmmusik, klassisk, musical og andet festligt på programmet, der udvikles i et fint samarbejde mellem et entusiastisk kor og det fremragende team: Dirigent, Christian Dahlberg og pianist, Sverre Larsen.
Gladsaxe Folkekor stortrives i eget regi med prøveaktiviteter, koncerter, workshops og udlandsrejser.
Vi har stor glæde af samarbejdet med andre ensembler og foreninger.
I foråret 2014 gennemførte vi en koncert, udelukkende med Elton John sange, i samarbejde med det professionelle band, Elton Jazz.
I et fint samarbejde med Internationalt Sekretariat og Gladsaxe Musik- og Billedskole var vi værter ved et internationalt korstævne her i Gladsaxe.
-Gladsaxe Folkekor har et glimrende samarbejde med Gladsaxe Jazzklub. For et par år siden gik vi sammen om at arrangere en koncert med Leonardo Petersens Jazzkapel og Gladsaxe Folkekor. Det følger vi op til efteråret, hvor vi i Bagsværd Kirke inviterer til koncert med Gladsaxe Folkekor og Ole Kock Hansen med sit ”A Very Big Band”.
Gladsaxe Folkekor øver tirsdag kl. 19.15 – 21.50 på Gladsaxe Skole, Gladsaxe Møllevej 127.
Interesserede sangere bedes tage kontakt inden fremmøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top