- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

-Vi skal tænke globalt

Skovbrynet Skole kæmper en kamp for at tiltrække ressourcestærke elever og for at gøre tingene attraktive for de elever, der i forvejen har valgt at gå på skolen. Og så kan en tur til Japan for en klasse være en attraktion.
27 elever, to lærere og to ledere fra en 7. klasse har lige været på besøg i Gladsaxes japanske venskabsby Taito, der i fjor sendte to klasser til Danmark. Turen til Japan kostede 296.354 kr.
-Det her er en del i arbejdet med at styrke de sociale forhold i Værebro og Høje Gladsaxe og et led i projekt Go Global, hvor eleverne får en endnu bedre social forståelse, siger 1. viceborgmester Serdal Benli (F), der også er formand for Børne- og undervisningsudvalget.
-Jeg synes, at vi i udvalget skal have tillid til at forvaltningen administrerer fornuftigt ud fra de rammer, vi har udstukket. Vi skal ikke som udvalg gå helt i alle detaljer på alle skoler, så kunne vi jo ikke bestille andet, siger Serdal Benli.
Der har været kritik af at 13-14 årige sendes til Japan – at de er for unge til at få det store udbytte.
-Men det kan kun være fordi kritikerne ikke ved, hvor velfunderede de elever er, siger Serdal Benli.
Gladsaxe har siden 1952 haft et internationalt engagement med mange relationer til kommuner i udlandet. Formålet med det internationale samarbejde er at øge den mellemfolkelige tolerance over for andre traditioner og kulturer.

Social balance i alle bydele.
Der er igangsat mange tiltag i Værebro Park og Høje Gladsaxe, og det kræver en langsigtet, målrettet og helhedsorienteret indsats fra alle parter for at komme de komplekse udfordringer som banderelateret kriminalitet og social ulighed til livs. Byrådets ambition er, at alle bydele skal være attraktive, velfungerende og fri for bandekriminalitet.
Værebro Park og Høje Gladsaxe har særlig bevågenhed også i forhold til de to skoler, der ligger i områderne. På Skovbrynet Skole, har man valgt en international profil, som bl.a. skal være med til at fastholde eleverne på skolen, være attraktiv for alle elever i skoledistriktet og at tiltrække elever fra andre bydele. ”Go Global” projektet på Skovbrynet Skole, som bl.a. indeholder samarbejde med Taito i Japan, er en del af dette projekt.

Formål og læringsmål:
Formålet med turen til Taito var at styrke båndet mellem japanske unge fra Taito City Junior Highschools og danske unge fra Gladsaxe. Go Global holdet havde i august besøg af de unge japanere og har skoleåret igennem holdt skriftlig kontakt med dem.
Gennem Japan Taito Ward JHS Cultural Exchange program lærer eleverne om:
Japans historie, Japan som moderne samfund, Japans geografi og demografi samt det japanske sprog.