annonce
Viljen er enorm
REMA-1000-26-16.jpg
Købmand Jakob Beukel er begejstret for den vilje, som Affa Alsaber lægger for dagen for at blive en del af det danske samfund. Foto: Kaj Bonne.
Flygtning fra Syrien knokler løs for at blive integreret

På vej ind på kontoret bukker Affa Alsaber sig ned og samler noget affald op og sørger for at det ender det rigtige sted.
Et typisk træk for hende, når hun er på arbejde i Rema 1000 på Gammelmosevej over for Stengård Kirke.
-Affa er simpelt hen fuldkommen fantastisk, så nu skal hun bare blive endnu bedre til at tale dansk, siger købmand Jakob Beukel.
-Jeg er meget imponeret over hendes vilje. Da hun boede i Syrien, var hun hjemmegående husmor med tre børn. Efter at hun er kommet hertil, passer hun et arbejde på 37 timer, går til sprogundervisning og tager sig sammen med sin mand af de tre børn på 11, 10 og 7 år, siger Jakob Beukel.
-Jeg blev kontaktet af bureauet InsideKnowledge fra Lyngby, der ville høre, om vi ville tage imod Affa i en periode med diverse støtteordninger. Det accepterede jeg, og det har været en sand fornøjelse i de måneder, hvor hun har været her. Det gik selvfølgelig ikke så hurtigt i starten, men stille og roligt har vi bygget på, og vi gør meget ud af at de sproglige færdigheder bliver forbedret. I starten foregik kontakten til Affa med mig som en slags mentor, men nu er hun i kontakt med alle de ansatte, siger Jakob Beukel.
I betragtning af at Affa kun har været her i landet et års tid taler hun aldeles glimrende dansk, og da vi lige skal finde ud af, hvordan hun staver sit efternavn er hun klar med de latinske bogstaver.
-I løbet af et stykke tid skal jeg gøre op med mig selv, om Affa skal ansættes på ganske almindelige lønvilkår med en fast kontrakt, siger Jakob Beukel.
Nu er alt ikke den rene solstrålehistorie.
-Jeg har prøvet med en anden flygtning, og det fungerede slet ikke. Men vi vil gerne hjælpe, og måske kan vi klare at tage os af to flygtninge på en gang. Man skal bare lade være med at se dem som billige arbejdere med løntilskud, men som personer, der gerne vil yde en indsats, siger Jakob Beukel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top