Badminton løbet helt over ende
Badminton-03-27-16.jpg
Deltagerne fik bevæget sig en bunke, og de fik lært mange tekniske færdigheder, så de gik fra slet ikke at kunne ramme bolden – for nogles vedkommende - til at kunne spille kampe. Foto: Kaj Bonne
Enorme positive problemer med sommerferieaktivitet

Danmarks Badminton Forbund er ramt af en voldsom tilbagegang i medlemstallet. Mens der i 2001 var ca. 128.000 medlemmer i Danmarks Badminton Forbund, så var der ved udgangen af 2014 ca. 80.000.
Badmintonklubberne har mange steder også haft svært ved at tackle skolereformen og få skabt et samarbejde med skolerne.
Men der er så absolut også solstrålehistorier, der viser, at der er mulighed for at få ændret tingene.
Gladsaxe Søborg Badmintonklub (GSB) er en del af kommunens sommerferieaktiviteter, og man er simpelt hen løbet fuldkommen over evne.
I den forgangne uge nåede 42 ind i det forjættede land og fik en plads. 53 stod på venteliste.
Når GSB tager hul på næste uge er der igen 42 deltagere. Denne gang er der 43 på venteliste.
– Det er jo en herlig succes. Og det er en smule uvant, for andre år har vi haft svært ved at fylde alle pladser op, fortæller Frederik Windekilde, der er en af de fire instruktører, der sørger for, at børnene får en god oplevelse.
Deltagerne går ikke til badminton i forvejen, så potentielt kan de alle blive nye medlemmer, og flere har allerede luftet tanken om at gå til badminton, når den nye sæson snart går i gang.
– Vi sørger for, at børnene får lært nogle basale ting, og det har været sjovt at se den eksplosive udvikling, der er sket i løbet af bare et par dage. Det her er ikke bare en pasningsordning for at glæde forældre, der ikke ved, hvor de skal gøre af ungerne i ferien. Her får de lært noget på den sjove måde.
Badmintonforbundet er gået i samarbejde med DGI om at få vendt medlemsudviklingen, så Frederik Windekilde skal snart have møde med DGI-folkene, der vil være med til at skabe kontakt til skolerne, så badminton kan blive en del af børnenes mulighed for at bevæge sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top