DET gamle Gladsaxe
GIG-Bus-170.jpg
Bussen er en Leyland-DAB af typen LIDRT 12/2. Den blev, sammen med seks andre, leveret til Forenede Rutebiler i september 1972. At bussen hér er skiltet som linje 170, skal man ikke tage så nøje  –  den og de seks andre blev indsat på linje 161 og 164, som begge kørte mellem Husum og Lyngby. […]

Bussen er en Leyland-DAB af typen LIDRT 12/2. Den blev, sammen med seks andre, leveret til Forenede Rutebiler i september 1972. At bussen hér er skiltet som linje 170, skal man ikke tage så nøje  –  den og de seks andre blev indsat på linje 161 og 164, som begge kørte mellem Husum og Lyngby.

Billedet kan sagtens være taget på Bagsværd-kanten ved Hareskoven eller Skovbrynet. Både DAB og andre busfabrikker brugte tit den slags fotos i deres reklamer, som ofte bragtes i busvognmændenes medlemsblad, hvor busserne var fotograferet i naturskønne omgivelser. Sporvejsmuseet har i øvrigt en bus helt mage til. Den er blot fra 1973 og af type LIDRT 6857/2, der er en chassisbetegnelse, og blev leveret til Forenede Rutebilers datterselskab, Herlev-ruterne.

Linje 170 kørte, og kører stadig i dag, mellem Lyngby station og Furesøkvarteret og, siden 1977, til Holte station. Ruten blev oprettet af Forenede Rutebiler i 1959, kort efter overtagelsen af De brune Omnibusser, der et par gange i 50´erne havde forsøgt sig med en linje 170. Arkivet takker Lars Carlsen og andre businteresserede borgere, der har været behjælpelige med at identificere bussen på billedet.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top