Det nytter at hjælpe
Sunshine-Danmark-02-27-16.jpg
Sara Kobli, stifter af Sunshine Danmark, fortalte om organisationens arbejde på Gladsaxe Hovedbibliotek. Foto: Kaj Bonne
Sunshine Danmark arbejder for at bekæmpe fattigdom og arbejdsløshed blandt Vestafrikas unge

“Jeg kan godt! Vi kan godt!” Det er den tankegang, det grundsyn, som skal plantes, så den kan spire blandt unge i Vestafrika.

Mange af disse unge har et højt uddannelsesniveau, men er alligevel havnet i fattigdom og arbejdsløshed, fordi der simpelt hen ikke er jobs til dem. De står således med en uanvendelig kandidatgrad fra universitetet eller andre højere læreranstalter. Men deres intellektuelle værktøjskasse er stor – og med bare en smule hjælp, kan de komme i gang som iværksættere, så de trække andre jævnaldrende i den rigtige retning.

Sunshine Danmark er en ngo-organisation som målrettet henvender sig til gruppen af unge 23 til 33 år i lande som Benin, Elfenbenskysten, Burkina Faso og Senegal. De unges gode ideer kan bruges inden for områder som landbrug, videnskab, teknologi, uddannelse, handel, kunst og musik. Reelt er der ingen grænser for idérigdommen. Det vigtigste er ideernes bæredygtighed.

I mandags holdt Sunshine Danmark et informationsmøde på Gladsaxe Hovedbibliotek. Organisationens stifter Sara Kobli fortalte de fremmødte sin personlige historie om det, der førte til, hvad Sunshine Danmark er i dag.

Sunshine Danmark vælger og træner de unge i deres hjemlande, sørger derefter for information og fundraising i Danmark, inden organisationen i den sidste fase i hjemlandet fremfører midler til projekter samt hjælper til med udvikling af netværk.

Sara Kobli kommer fra Elfenbenskysten, hvor der udbrød borgerkrig i 2002. Hun berettede om sin lange rejse til Danmark, hvor hun i dag er færdiguddannet som cand.mag. i afrikanske studier. Hendes historie er et strålende eksempel på at give noget tilbage til det kontinent, hun kommer fra. Og til de unge, som har så mange strenge at spille på, hvis de blot får en lille håndsrækning.

Sunshine Danmark optager medlemmer – det koster 50 kroner i kvartalet – og organisationen modtager også donationer.

Hovedbudskabet denne mandag i Gladsaxe gik på, at det nytter at hjælpe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top