- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Elektronisk legeplads

De bevæger sig meget i børnehuset Hyldegården, som er en af Gladsaxe Kommunes to profilbørnehuse for idræt. Senest har børnehuset fået installeret en ny elektronisk legeplads, som rummer syv satellitter med lys og lyd med foreløbig fire spil indlagt. I de forskellige spil gælder det om at ramme satellitterne når de lyser. Fx kan børnene spille squash – både på hold eller én mod én. Satellitterne lyser en ad gangen skiftevis i to farver. Her gælder det om at ramme sin farve og spille ”bolden” over til det andet hold. Når en satellit er ramt, er der en af de andre der lyser i modstanderens farve. Systemet tilpasses løbende sværhedsgraden, så der er indlagt progression undervejs, så man hele tiden bliver udfordret.
Børnehuset har også fået fire nye trampoliner, hvor man kan hoppe fra den ene til den anden, så der kan være mange børn i gang samtidig.
Børnehuset Hyldegården er profilbørnehave for idræt
Idræt, leg og bevægelse er en naturlig del af hverdagen i Hyldegården, således at kompetencerne bliver ”leget” ind i børnehøjde. Idræt og bevægelse bliver også brugt til at få ”pulsen op”, så der bliver skabt nogle gode og sunde motionsvaner som børnene kan tage med sig når de når skolealderen. Det pædagogiske personale er særligt uddannet i idræt og bevægelse.