Få verden hjem til dig
Udvekslingsstuderende søger danske hjem

Kunne du tænke dig at få en ny kultur indenfor i dit hjem? Layla fra Argentina og Yi Feng fra Kina søger en værtsfamilie i Storkøbenhavn til august.

De to søger værtsfamilier i perioden august 2016 til juli 2017, mens de går på gymnasiet. De kommer til Danmark med AFS Interkultur, en udvekslingsorganisation med foreninger over hele verden, og en aktiv lokalforening i Københavnsområdet.

Det kræver ikke et stort hus, særlige sprogkundskaber eller egne børn i teenagealderen at blive værtsfamilie. Det kræver blot, at man er interesseret i at invitere et ungt menneske indenfor i sit hjem og samtidig lære nyt om en kultur, der er anderledes end den danske.

Mange af udvekslingsstudenterne er vant til at dele værelse, have udearbejdende forældre, små søskende, og hvad der ellers hører til i en almindelig dansk familie. Det vigtigste er, at værtsfamilien ønsker at lære et ungt menneske at kende, og at man har overskud til at lade ham eller hende blive en del af hverdagen.

Lidt om studenterne

Layla fra Argentina er en 15-årig pige, som er glad for at læse, gå til fitness og lytte til popmusik.

Mens kinesiske Yi Feng er en glad dreng, der kan lide at tegne og se film. Han er også glad for sport, hvor han løber og cykler.

AFS Interkultur arrangerer aktiviteter i årets løb og står til rådighed med råd og vejledning til både værtsfamilie og udvekslingsstudent. AFS modtager i alt ca 140 unge mennesker, som skal bo hos danske familier.

Kort om AFS Interkultur

AFS Interkultur er Danmarks største og ældste udvekslingsorganisation. I mere end 50 år har AFS Interkultur gennem global oplysning og interkulturel uddannelse sat fokus på kulturelle konflikter, udviklings- og integrations spørgsmål, menneskerettigheder og demokrati.

AFS Interkultur er repræsenteret i mere end 50 lande verden over. I Danmark har foreningen over 2.000 medlemmer og et netværk af frivillige organiseret i lokalforeninger over hele landet.

Forkortelsen AFS stammer fra American Field Service, som i 1947 blev grundlagt af amerikanske ambulanceførere, der efter en indsats i to verdenskrige mente, at ungdomsudveksling kunne bidrage til at styrke freden i verden.

Hvis du har lyst til at høre mere om værtsoplevelsen, så kontakt Kirsi fra København Nord Lokalforening på tlf. 29439469.

Eller læs mere om oplevelsen på www.afs.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top