Fantasien slap løs
forside.jpg
Der bliver ikke sparet på virkemidlerne, når rollespillene går i gang. Der er lavet en regelbog, så alle kan være med. Men der blev givet masser af instruktion på forhånd. Foto: Christian Carlsson.
Rollespil igen et stort hit

54 børn hoppede ind i en eventyrverden, da de i sidste uge deltog i kommunens sommerferieaktiviteter. De havde meldt sig til rollespil på Telefonfabrikken, og de kom godt rundt i den imaginære verden. Inden de sluttede ugen af med et spil, hvor de havde valgt forskellige roller.

Det er Gladsaxefirmaet Eventyrridderne, der står for alt det basale, inden spillet foldes ud til sidst. Så børnene bliver sat ind i mange facetter og bliver aktiveret, så de ikke bare skal klædes ud og spille den sidste dag. De skal bl.a. selv lave sværd (der bestemt ikke kan skade nogen som helst).

Instruktørerne er unge mennesker, medarbejdere eller studerende, som bijobber sommeren igennem med vores sommerferieaktiviteter.

Ikke nødvendigvis pædagoger eller lærere (nogen studerer dog til det) men alle rigtig gode til at arbejde med børn og en brændende interesse for rollespil. Henover sommeren laver vi ca. 2000 sværd (gaffertape, liggeunderlag og bambuspinde) og bruger ca. 7-8 kilometer tape. (Grå, sort og dobbeltklæbende tape, sammenlagt).

-Det hele begyndte i Gladsaxe for en halv snes år siden. I år har vi været rundt i 14 forskellige kommuner. Vi har 10-14 voksne involveret til at styre aktiviteterne. I Gladsaxe havde vi seks medarbejdere på, fortæller Daniel Benjamin Clausen, der styrer Eventyrridderne.

Børnene kunne spille et hav af roller med nogle højst interessante egenskaber. Så der var Orker, Granitaner, Varulve og Unterlinge. Man kan såmænd også være menneske.

-Vi skal også på Langelandsfestivalen, hvor vi laver workshops. Der bliver bl.a. lavet 1.200 sværd, fortæller Daniel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top