Gladsaxe får 85.000 kroner i støtte
Kommunen modtager et mindre beløb til midlertidige flygtningeboliger

47 kommuner modtager i år 75 millioner kroner af de 150 millioner, som Staten har afsat i en pulje til etablering af midlertidige boliger til flygtninge. De resterende 75 millioner fordeles blandt ansøgerkommunerne næste år.

Gladsaxe Kommune havde ansøgt om et støttebeløb på 170.000, men må nøjes med halvdelen, altså 85.000 kroner. Nabokommunen Gentofte har også fået nøjagtigt halvdelen af de søgte beløb og modtager 2,25 millioner kroner. Kun Middelfart Kommune med et støttebeløb på 32.518 kroner fik færre midler end Gladsaxe. Flest penge modtager Silkeborg med 6.534.565 kroner. Lyngby-Taarbæk havde søgt om 25 millioner kroner, men må nøjes med en støtte på ca. 1,2 mio. kr.

Puljen er særligt rettet mod de kommuner, der har svært ved at anvise boliger til flygtninge. De 47 kommuner indgav i alt 109 ansøgninger, og de har blandt andet søgt om midler til ombygning og renovering af nedlagte kommunale og private bygninger (for eksempel skoler, plejehjem og kontorbygninger mv.). Nogle kommuner har også søgt om kroner til køb eller leje af pavilloner. Der er også blandt kommunerne blevet søgt om midler til køb og indretning af parcelhuse til indkvartering af flygtninge.

Ved indkvartering i midlertidige flygtningeboliger kan kommunerne indkvartere flere flygtninge på samme værelse, og der er ikke særlige krav til standarden af boliger.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top