Guvernøren fra Gladsaxe
Rina-Sture-Kristensen.jpg
Rina Sture Kristensen. Foto: Privat.
Rina Sture Kristensen blev 1. juli udnævnt til guvernør for erhvervsnetværket Rotary

I forrige uge sendte Rina Sture Kristensen 31 cykelryttere og 10 servicefolk fra Team Rotary af sted mod Paris fra torvet i Hillerød. Det gjorde hun i sin egenskab af guvernør for erhvervsnetværket Rotary.
1. juli blev Rina Sture Kristensen fra Tjørnevænget i Gladsaxe udnævnt til guvernørposten for Storkøbenhavn, Nordsjælland, Grønland og Bornholm. Det er den foreløbige kulmination på et liv, hvor omstillingsparathed og fremmede kulturer har været omdrejningspunktet for hendes virke.
Rina, som er et kælenavn hun fik som barn i stedet for døbenavnet Katharina, opvoksede på fødeøen Bornholm, Lolland, Sjælland, Sydfyn og Vestsjælland. Faderen var militærmand og flyttede i embeds medfør.
Rina Sture Kristensen er uddannet sinolog – læren om Kinas historie, kultur og sprog. Hun behersker kinesisk og tilbragte tre studieår i Taiwan og Kina. Færdiguddannet og tilbage i Danmark fik hun hurtigt rollen med at skabe forandringer for andre, ligesom hun lærte fra sig i mødet mellem erhvervsfolk fra to meget forskellige kulturer, der så en fordel i at handle med hinanden og havde behov for at arbejde sammen.
Da Rina Sture Kristensen fortsat ville have fokus på udlandet, var det vigtigt for hende at finde et internationalt netværk. Det fandt hun i 2004 hos Rotary, der med flere end 1,2 mio. medlemmer fordelt i 200 lande i den grad er internationalt orienteret.
I 2005 startede Rina Sture Kristensen sin egen konsulentvirksomhed, China Know-How, hvor hun rådgav og underviste i det tværkulturelle møde. Sideløbende med sit arbejde engagerede hun sig mere og mere i Rotary, der i Danmark har over 10.000 medlemmer, og hun har af flere omgange haft udenlandske studerende boende på udveksling.
Rina Sture Kristensen er gift med shippingmand Henrik Kristensen, og de bor på Tjørnevænget med sønnen Nils.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top