annonce
Hårdt slag for skøjteløberne
Skøjtehal-01-30-09.jpg
Der er brugt mange penge på skøjtehallen i årenes løb, og der har ofte været tale om at opføre en ny hal, der vil være billigere i drift og vedligeholdelse. Men medlemsmæssigt er der ikke plads til at lukke klubben i en hel sæson, for så fordufter langt de fleste medlemmer til naboklubber eller stopper. Foto: Kaj Bonne.
Voldsomme skader i armeringen og fryserørene kan udsætte sæsonstart

Gladsaxe Ishockey og Gladsaxe Skøjteløber Forening er hårdt ramt op til den nye sæson.
Da isen blev fjernet efter den forgangne sæson viste det sig, at der var voldsomme skader på betondækket i banelegemet. Armeringen er tæret, og der er utætheder i fryserørene.
Ingeniørfirmaet MOE har set på sagen og anbefaler, at der lægges et nyt betongulv, fordi det nuværende gulv ikke kan bære ismaskinen.
Det er et stort areal, der skal dækkes, og det er ret så indviklet rent byggeteknisk, så der venter en stor regning. Der tales om et beløb på op mod 10 millioner kroner.
-Men det er vi helt uenige i. I bestyrelsen har vi to ingeniører, der har gennemlæst rapporten og fundet en helt anden løsning, der kun koster 1,5 millioner kroner, siger Henrik Klinkvort, der er formand for Gladsaxe Ishockey, der i denne sag arbejder tæt sammen med kunstskøjteløberne.
-Løsningen er at lægge midlertidige kølerør –der for øvrigt kan holde i rigtig lang tid, siger han.
Der har været blæst i dommedagsbasunerne om at hallen ikke kan benyttes i en hel sæson, men den spådom kan Henrik Klinkvort ikke erklære sig enig i.
-Vi kommer under alle omstændigheder senere i gang, men vi regner med at finde én fornuftig løsning. Vi har skaffet noget istid i naboklubber til vore ungdomsmedlemmer. Og så regner vi med en fornuftig afklaring, så vi snart kan tage vores egen hal i brug. Vi ved, at der fra flere politiske partier er en god opbakning til os, så vi håber på at få nogle positive løsninger, når vi om kort tid skal holde møde med de involverede parter, siger Henrik Klinkvort.
Fra kommunal side arbejder man med at finde alternative tider i nabokommunerne Gentofte, Rødovre og Herlev.
Det er ikke mindst børn og unge, som mister et af deres faste holdepunkter i livet, lyder vurderingen fra de to involverede klubber.
-En del vil finde nye klubber, men det er vores vurdering, at det bliver børnene fra de ressourcesvage familier og dermed bredden i vores klubber, det kommer til at ramme hårdest, heraf er der mange fra Høje Gladsaxe. Derudover er der en hel årgang 1. klasser (mere end 100 børn) som ikke kan starte op i det forløb som er planlagt for skoleåret. Der skal findes et andet tilbud til dem, pointerer man fra de to klubbers side.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top