Magiske verdener åbner sig
Denstorevenligekæmpeg.jpg

Disney's THE BFG is the imaginative story of a young girl named Sophie (Ruby Barnhill) and the Big Friendly Giant (Oscar (TM) winner Mark Rylance) who introduces her to the wonders and perils of Giant Country Directed by Steven Spielberg, the film is based on the beloved book by Roald Dahl.

Mark Rylance og Ruby Barnhill i “Den store venlige kæmpe”. Foto: Nordisk Film
Bibliografen viser Spielberg-film

Med “Den store venlige kæmpe” er Steven Spielberg tilbage med den slags eventyrfilm, vi er mange, der har savnet! Spielberg, en af Hollywoods mest populære instruktører gennem de sidste fire årtier, begyndte sin karriere med en stribe eventyr- og actionfilm rettet mod et yngre publikum. Storfilm som “Dødens gab”, “Nærkontakt af tredje grad” og ikke mindst “Jagten på den forsvundne skat” behøver ingen nærmere præsentation, men med sin næste film “E.T.” sigtede Spielberg endnu yngre og fik sit vel nok største hit.

Siden blev Spielberg “voksen”, men man fornemmede, at han sagtens kunne genfinde sin ungdomsinspiration og lave en film, der ville samle folk på tværs af generationerne. Det sker nu med eventyret “Den store venlige kæmpe”, der er baseret på Roald Dahls bog. Filmen er en teknologisk tour de force, og er lavet med motion-capture, en animationsteknik Spielberg brugte med stor succes i den fremragende “Tintin og enhjørningens hemmelighed”. Nu kommer så “Den store venlige kæmpe”, der slår en vidunderlig sløjfe på Spielbergs karriere. Filmen trækker nemlig både følelsesmæssige og tematiske tråde tilbage til førnævnte “E.T.”
“Den store venlige kæmpe” er fuld af magi, men helt centralt står noget så enkelt som venskabet mellem en venlig kæmpe og en lille forældreløs pige ved navn Sophie. Det gør dog hverken filmen simpel eller klichéfyldt. Derimod behandler den emnet både fint og ømt. Spielberg er en sand mester i at balancere følelser på det store lærred. Han udpensler dem ikke for meget, men samtidig er man aldrig i tvivl om, at hjertet er på rette sted. “Den store venlige kæmpe” er en virkelig smuk fortælling for både store og små og har premiere i Bibliografen torsdag 21. juli.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top