- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Præstetanker uge 28

Skybrudssikring af dit liv

Alle oplever det en dag: Fundamentet skrider under dit liv. Du ved ikke hvad du skal gøre, du har brug for hjælp og kan ikke få den.
Findes der et fundament, som ikke skrider?

Den gyldne regel

”I skal opføre jer sådan over for andre, som I gerne vil have de skal opføre sig over for jer.”
Det siger Jesus (Matthæus-evangeliet 7,12). Sådan gør Jesus selv. Det er det solideste fundament, du kan have under dit liv.
Alle kommer i krise
Jesus siger rigtig mange ting, som du ikke kunne have sagt dig selv. Mange af de gode står i ”Bjergprædikenen”. Den slutter med en historie:
”Der var to mænd, der byggede hver sit hus. Den ene syntes, at den hårde sandjord virkede vældig stabil at bygge på, men den anden brugte lang tid på at grave ned til fast klippe, hvor han lagde fundament. Da efterårsstormen og skybruddene kom, så blev huset på klippegrund stående, mens det på sandgrund skred og blev smadret.”
Den der bygger sit liv på det Jesus sagde, klarer kriserne. Den der bygger sit liv på hvad jeg selv synes, er ikke skybrudssikret. Fundamentet skrider.

Ingen bliver salig alene

Jesus beskriver et godt fundament: At opføre dig sådan mod andre, som du synes de skulle gøre.
Sådan bliver vi mennesker knyttet til hinanden. Mennesker er lavet til at høre sammen med andre mennesker. Du bliver mindre menneske af at vende ryggen til andre eller se ned på dem.
Du bliver mere og mere menneske ved at gøre det der er godt for andre. Sådan gjorde Jesus, så meget at han ville give sit liv for os. Ingen bliver salig uden Jesus.
Jesus vil ikke leve uden sine venner (du er en af dem). Om han så skal gå i døden og hente dig og mig op, så vil han ikke være uden sine venner. Ingen bliver salig uden Jesus og hans venner.

Læs selv videre

Bjergprædikenen kan læses i Matthæus-evangeliet kapitel 5,6 og 7. Hvis du ikke har en Bibel eller Ny Testamente, kan det læses gratis på www.bibelen.dk – eller kom i kirke på søndag og hør noget af det!

Kærlig hilsen
Morten Miland Samuelsen
Haraldskirken,
Høje Gladsaxe