Sjovt – og svært
Kano-og-Kajak-04-27-16.jpg
Al begyndelse er svær. Men øvelse gør mester. Foto: Kaj Bonne.
Et populært stand up-bræt udvikler balanceteknikken til kano

Plask! Og så ligger man der. Det ved de, der har prøvet at ro kano. Der skal en helt særlig balance- og roteknik til, før man kan beherske den smalle båd.

Selv om vi herhjemme har roet i kano siden Ertebølle-tiden (fra 5.400 til 3.900 før vor tidsregning), så er det noget af en kunst at bevæge sig rundt på vandet i en kano.

Men i Nybro-Furå Kano- & Kajakklub har man med stor succes fundet en genvej til at forbedre børnenes balance. Klubben anvender de meget populære Stand Up Paddle Boards. Den tidligere kanoverdensmester og kanotræner Carsten Anker Scales er begejstret: – Jeg var en anelse skeptisk. Men det har vist sig, at ungerne lynhurtigt opbygger en balance, som de kan tage med sig over i kanoen. Særligt godt er det for de yngste børn på otte-ti år. De kommer hurtigt efter det. I den forløbne uge arrangerede Nybro-Furå Kano- & Kajakklub en sommerlejr med 24 deltagere. Klubben kunne med glæde konstatere, at det ser ud til, at pigerne for alvor er ved at få øjnene op for kanosporten.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top